Les propostes electorals de VOX

Moltes de les propostes de VOX estan enfocades a administracions superiors, especialment al govern espanyol, i no es poden aplicar des de l'ajuntament. VOX no té foto de l'equip que forma part de la candidatura que es presenta a les eleccions a Calella.

2023-05-25T22:01:56+01:0025/05/2023|

VOX es presenta per primera vegada a les eleccions municipals a Calella i ho fa amb un programa genèric basat en vuit àmbits i amb propostes que es poden aplicar a qualsevol municipi de l’Estat. És l’únic partit que no ha fet cap tipus de campanya; de fet, no ha celebrat cap acte ni ha penjat cartells demanant el vot, ni tan sols han posat cara a les persones que formen part de la candidatura més enllà del seu cap de llista, Yoheriber Fermín. Els responsables comarcals afirmen que l’equip de VOX a Calella no vol exposició pública perquè el seu alcaldable ha rebut insults i amenaces des que es va conèixer que encapçalaria l’agrupació local.

Pel que fa al seu programa, es presenta sota el lema “Cuida Calella, cuida lo tuyo”, malgrat totes les propostes es poden aplicar a qualsevol municipi. Aquests són els punts principals.

  1. Comerç local: consideren que humanitza els barris i serveix per establir llaços de confiança i ajuda, pel que volen protegir-lo davant les multinacionals i el mercat de comerç il·legal. També afirmen estar compromesos amb els autònoms.
  2. Cultura: volen mantenir la identitat dels baris promovent les tradicions i festes populars i també la protecció de les façanes i, en general, del patrimoni. Preveuen concedir ajudes, augmentar les bonificacions fiscals i alleugerir la burocràcia per fomentar el consum i la creació de cultura, a més de facilitar l’ús d’espais públics.
  3. Temps lliure: afirmen que cal contribuir a gaudir del temps de descans amb infraestructures dignes per descansar, jugar i formar-se. També creuen necessari regular la concessió de llicències a cases d’apostes o casinos per reduir la ludopatia entre els joves.
  4. Habitatge: consideren que cal augmentar el parc d’habitatge social, reduir els impostos i les càrregues administratives i aplicar bonificacions fiscals. També que cal preservar els drets dels veïns per sobre del model turístic que converteix els barris en “parcs temàtics” i aposten clarament per polítiques dures contra la ocupació.
  5. Família: volen eliminar l’impost de successions i donacions, una mesura que no es pot aplicar des de l’àmbit local. També atorgar ajudes per despeses com el transport, les escoles bressol o els menjadors escolars i fomentar la natalitat.
  6. Serveis públics: volen millorar la xarxa de transport públic i eliminar les barreres arquitectòniques. També acabar amb les zones de baixes emissions, tot i que a Calella encara no és necessària, i reduir les llistes d’espera a la sanitat.
  7. Economia: VOX es compromet a reduir les taxes i impostos i suprimir les subvencions a sindicats, patronal i partits polítics. També afirmen que suspendran les normes climàtiques que afectin a la prosperitat, un concepte molt ampli.
  8. Seguretat: incrementar la presència policial i endurir les penes als delinqüents són algunes de les propostes principals de VOX, així com derogar la llei del “només si és si”. També es comprometen a tancar tots els centres de menors estrangers no acompanyats i repatriar-los, una mesura molt polèmica.

Els integrants de VOX Calella són:

  1. Yoheriber Fermín Silveiro
  2. Ferran Ventura Roman
  3. Manuel Vegas Godoy
  4. María Eugenia Montes Muñoz
  5. Silvia Barberá Romero
  6. Ignacio García Medina
  7. Ángel Ruiz Sánchez
  8. Manuel Martín Palma
  9. Denisse Zilpa Rojas Lozano
  10. Remedios Suárez Leco
  11. Antonio Manuel Megías Barriga
  12. Juan Ávila Trujillo
  13. Antonio Pieralli Yagüe
  14. Emilia Pérez García
  15. María Victoria Doménech Fedi
  16. Agustín Costa Arbós
  17. Yaiza Velasco Colon

Suplents

  1. Antonio Núñez Román
  2. Miguel Vives Barceló
  3. Karen Puertollano Guerrero

Comparteix el contingut!

Go to Top