El 28M registra la segona xifra de participació més baixa de la democràcia en unes municipals

2023-05-28T19:51:21+01:0028/05/2023|

La participació ha estat la gran perdedora de les municipals: s’ha registrat la segona xifra de participació més baixa des de l’inici de la democràcia en uns comicis locals. Poc més de la meitat de les persones cridades a votar han exercit el seu dret, un 52,79%, amb una diferència de més de 10 punts respecte l’any 2019.

En 44 anys de democràcia només s’han registrat unes eleccions amb una participació més baixa; van ser les de l’any 2007 amb unes dècimes menys, un 52,54%.

Entre línies es pot llegir la desafecció política de la ciutadania que, ja sigui com a mostra de rebuig al sistema polític o cap a les candidatures, o simplement per desinterès, ha optat per no participar en l’elecció del futur polític de Calella. Es converteix en una missió del govern que surti d’aquestes eleccions el fet de tornar a il·lusionar a la ciutadania per evitar el trencament total amb la institució.

Comparteix el contingut!

Go to Top