L’eufòria de Junts contrasta amb les cares llargues de Comuns i ERC

2023-05-28T23:15:05+01:0028/05/2023|

Nit de contrastos en el si de les formacions polítiques. L’eufòria a la seu de Junts Calella amb Marc Buch i la resta de la llista es diferencia clarament de les cares llargues dels Comuns i d’Esquerra, així com de les corredisses dels partits que es postulaven per portar el canvi a Calella.

Buch es vanagloria d’haver doblat en nombre de regidors a la segona força i pràcticament també en nombre de vots. L’actual alcalde afirma que parlarà amb tothom “excepte amb Estimem Calella, a qui posa com a línia vermella. No és estrany tenint en compte la clara rivalitat que hi ha hagut entre Buch i Enric Gómez durant la campanya, a més de ser les dues formacions que s’han repartit els drets electorals de Junts per Calella.

Gómez, no obstant, afirma estar satisfet amb els dos regidors que han obtingut i respon que “no tenim banyes ni cua i que per part seva no tenen línies vermelles. La primera visita del cap de llista d’Estimem ha estat a la seu dels republicans, una de les que més ha patit les conseqüències de les eleccions. Xavier Ponsdomènech, el líder d’ERC, atribueix la seva baixada a “patir les conseqüències d’estar al govern de la Generalitat, però afirma que “no està tot tancat” i que està “obert a parlar amb tothom”.

Calella en Comú Podem és el partit que ha tingut una baixada més acusada, pel que el seu alcaldable, Sebastià Tejada, no ha tingut més remei que fer autocrítica perquè no hem sabut connectar amb la gent”. Tejada serà l’únic regidor dels Comuns, com ja va passar en la legislatura 2015-2019 amb ICV.

L’altra seu on han pogut destapar el cava és la del PSC, l’únic partit que ha aconseguit pujar de nombre de regidors. La seva alcaldable, Cindy Rando, es mostra també eufòrica, però encara no dona el pacte amb Buch per beneït.

També Celine Coronil, ja que ha assolit el seu objectiu que el PP torni a tenir representació a l’Ajuntament. No les tenien totes i admet que “VOX ens feia por”, però el sentiment de la nit és el de recuperació: “teníem ganes de tornar a entrar a l’Ajuntament”. Dos dels puntals del partit, Miquel Campoy i Josep Maria Pérez Basart, es mostren convençuts que Coronil farà una gran feina.

VOX és l’únic partit que no ha fet cap tipus de campanya; de fet, no han penjat cartells i no s’han donat a conèixer les persones que formen part de la llista. Pel que ha pogut saber CALELLA COMUNICACIÓ, el seu alcaldable, Yoheriber Fermín, no es troba al país.

Comparteix el contingut!

Go to Top