SONDEIG: Junts guanyaria les eleccions a Calella amb un escenari de pactes molt obert

  • Estimem entraria amb una força d’entre 2 i 3 regidors i el PSC guanyaria un edil

  • Els Comuns baixarien a un regidor i ERC i CUP es mantindrien

2023-05-28T19:00:24+01:0028/05/2023|

Junts guanyaria les eleccions a Calella amb una forquilla d’entre 5 i 6 regidors, segons el sondeig a peu d’urna realitzat per CalellaCOM i estudiants de l’Institut Bisbe Sivilla. La sorpresa seria el PSC guanyant un edil, pel que pujaria a 3, i Estimem Calella que aconseguiria entrar amb entre 2 i 3 regidors.

ERC mantindria els 4 regidors que té actualment i la CUP també obtindria el mateix resultat, amb un edil, mentre que Calella en Comú Podem baixaria dels 3 regidors actuals a 1.

El PP es quedaria a les portes d’obtenir representació malgrat fregar el llindar del 5%, mentre que VOX tampoc aconseguiria cap regidor.

Segons els resultats del sondeig, l’escenari del futur Ajuntament queda molt obert, ja que hi ha diverses possibilitats de governs. Una de les possibilitats és el pacte Junts-PSC, mantenint el tàndem Buch-Rando dels darrers mesos, però també hi podria haver un acord entre les forces independentistes, Junts i ERC. No obstant, també hi ha la possibilitat d’un govern múltiple amb ERC, PSC i Estimem en el que es podrien sumar els Comuns o la CUP.

Els resultats oficials, en un parell d’hores

El recompte de vots oficial ha començat a les 20h un cop s’han tancat els col·legis electorals, però s’allargaran encara aproximadament durant un parell d’hores. En el moment en que s’han tancat les seus electorals, ha estat el torn dels presidents i vocals de les meses per dipositar la seva opció política i també de comptabilitzar el vot per correu que ha arribat  aquest matí.

Metodologia del sondeig

El sondeig s’ha realitzat presencialment a les persones que sortien d’haver votat en els col·legis electorals. S’ha fet un treball de camp entre les 9 del matí i les 7 de la tarda, amb 611 respostes obtingudes, amb un mostreig estratificat per hores de participació en funció de la mitjana de participació en anteriors eleccions municipals i del cens electoral actual. El mètode que s’ha seguit és d’estimació de la intenció de vot per equivalència a absoluts censals, amb un marge d’error d’aproximadament un 3,02% per un nivell de confiança del 95%.

Comparteix el contingut!

Go to Top