Amor (PSC) manté la majoria absoluta a Pineda i Garrido (Junts) guanya a Sant Pol

  • Junts governarà amb majoria absoluta a Arenys de Mar i a Santa Susanna

2023-05-29T10:50:21+01:0029/05/2023|

Xavier Amor tornarà a ser l’alcalde de Pineda de Mar amb majoria absoluta, aconseguint un regidor més i arribant als 13. El socialista és la persona que més convenç als pinedencs, que reforcen el seu lideratge després de 16 anys consecutius com a batlle de la ciutat. ERC es manté a Pineda com a cap de l’oposició, però baixa de 7 a 4 regidors. Junts per Pineda guanya un edil i és la tercera força amb dos, mentre que entra de nou el PP amb un regidor i Pineda en Comú manté el seu.

Junts, amb l’exalcaldessa Montserrat Garrido, s’ha imposat a Sant Pol de Mar amb sis regidors, aconseguint dos més que els que té actualment i amb clares expectatives de tornar a governar. ERC baixa un i es manté amb 3, la mateixa situació que han viscut els republicans a Calella. Més Sant Pol ha quedat tercer i comptarà amb 2 edils, els mateixos que la CUP.

Joan Campolier és l’altre alcalde perenne del Maresme, que també reforça la seva majoria absoluta fregant el 50% dels vots totals. Unitat per Santa Susanna, vinculat a ERC, és el principal partit a l’oposició amb 3 regidors, mentre que el PP recupera la representació amb un edil i el PSC tanca el plenari també amb un regidor.

Els resultats a Arenys de Mar han estat una sorpresa, ja que Junts d’Estanis Fors ha aconseguit una majoria absoluta no esperada. La baixada generalitzada d’ERC ha estat molt acusada a la vila marinera, i l’actual alcaldessa, Annabel Moreno, ha baixat de 6 regidors a només 2. Li segueix el PSC també amb 2 representants, la CUP amb 2, els Comuns amb 1 i l’entrada del PP també amb 1 edil.

El socialista David Bote ha tornat a guanyar a Mataró, però ha baixat de 13 regidors a 11. Cau també ERC, que perd la meitat de regidors -de 8 a 4- i entra VOX amb una força de 4 regidors. Junts n’ha guanyat un i es queda amb 3, entre el PP amb 2 i la CUP amb 1 i els Comuns es mantenen amb 2.

Comparteix el contingut!

Go to Top