Calella es va empobrir un 8,4% durant el primer any de la pandèmia

  • Calella és el segon municipi més pobre del Maresme, per darrere de Pineda

2023-06-01T10:21:21+01:0001/06/2023|

Els veïns i veïnes de Calella van patir un descens important en els seus ingressos durant el primer any de la pandèmia, el 2020. La renda per habitant bruta dels calellencs va baixar un 8,4%, convertint-se en el tercer municipi amb un descens més acusat en els ingressos, segons les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

Les últimes dades publicades corresponen al 2020, any que va tancar amb una renda per càpita de 14.200 euros a Calella. Això situa la nostra ciutat com la segona més pobra del Maresme, només superada per Pineda de Mar amb una renda de 14.000 euros. Tordera se situa en tercera posició amb 14.300 euros. Aquests tres municipis són, precisament, els que tenen mes rere mes la taxa d’atur més elevada de la comarca, pel que es demostra clarament l’estreta relació entre els ingressos -o la manca d’ells- amb el fet de tenir una feina estable.

Els ERTOs que es van realitzar durant la pandèmia, sumat a que el turisme va ser un dels sectors més castigats degut al tancament de les fronteres -sent el motor econòmic de la ciutat- en són les principals causes. També hi va haver gent que va perdre la seva feina, el que va donar com a resultat una disminució important dels ingressos i, per tant, de la qualitat de vida.

La renda familiar bruta és l’indicador que mesura els ingressos de què disposen els residents d’un territori per destinar-los al consum o a l’estalvi. No només depèn dels ingressos vinculats al sou mensual, sinó que també influeixen els impostos de l’administració pública i les prestacions socials. La renda per càpita és la quantitat d’ingressos que rep cada persona.

Calella, 3.700 euros per sota de la mitjana comarcal

La renda familiar bruta de Calella (14.200 euros) està clarament per sota de la mitjana comarcal (17.900 euros); de fet hi ha una diferència de 3.700 euros.

La diferència entre municipis és abismal: Alella (26.400 euros) i Cabrils (25.700 euros) es troben entre els 5 municipis de Catalunya amb una renda per càpita més elevada i pràcticament doblen la de Calella i Pineda. Mostra l’important desequilibri dins de la mateixa comarca, tot i que no es veu -malgrat també existeix- la diferència dins d’una mateixa ciutat.

Comparteix el contingut!

Go to Top