Els alumnes calellencs s’examinaran de la selectivitat a Tordera

  • 139 estudiants calellencs s'enfronten a la "sele" els dies 7, 8 i 9 de juny

L'Institut Lluís Companys de Tordera ja va ser la seu de la selectivitat pels estudiants calellencs l'any 2022, edició que encara es va haver de fer amb mascareta.

Els alumnes dels instituts calellencs han fet els exàmens de Selectivitat a Tordera. (Foto: Ràdio Tordera)

2023-06-03T09:35:56+01:0002/06/2023|

La setmana que ve se celebra a Catalunya la temuda selectivitat, tres dies d’exàmens en els quals es decideix el futur dels alumnes. 139 estudiants calellencs els realitzaran amb l’objectiu d’aconseguir la màxima nota possible per entrar a les carreres i universitats escollides. S’examinen 84 alumnes de l’escola Freta, 35 de l’institut Bisbe Sivilla i 20 de l’Escola Pia.

La seu de les proves d’accés a la universitat (PAU) pels estudiants de Calella és l’Institut Lluís Companys de Tordera, la mateixa que l’any passat. Els exàmens es distribueixen entre els dies 7, 8 i 9 de juny i els alumnes han de fer sis proves de la fase general i fins a tres matèries voluntàries a la fase específica. Aquests són els horaris:

Dimecres 7 de juny

  • 9h: Llengua Castellana i Literatura
  • 00 – 13.30h: Llengua Estrangera
  • 00 – 16.30h: Anàlisi Musical / Ciències de la Terra i de Medi Ambient / Cultura Audiovisual / Física / Geografia

Dijous 8 de juny

  • 9h: Història
  • 12 – 13.30h: Dibuix Artístic / Llatí / Matemàtiques
  • 15 – 16.30h: Dibuix Tècnic / Història de l’Art / Història de la Filosofia / Literatura Castellana / Química

Divendres 9 de juny

  • 9h: Llengua Catalana i Literatura
  • 12 – 13.30h: Electrotècnia / Fonaments de les Arts / Grec / Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials
  • 15 – 16.30h: Biologia / Disseny / Economia de l’Empresa / Literatura Catalana / Tecnologia Industrial

Els resultats es coneixeran el dijous 22 de juny, moment en què podran demanar revisions dels exàmens si no estan d’acord amb la nota. El 6 de juliol coneixeran els resultats de la revisió i podran demanar veure la prova.

El dia abans de la selectivitat començarà la preinscripció universitària i hi haurà temps fins el 30 de juny. El dimecres 12 de juliol, els estudiants sabran si han entrat al centre i la carrera escollida i dos dies després podran fer la matrícula; hi haurà una altra oportunitat el 24 de juliol amb la publicació de la segona assignació de places.

La nova selectivitat, aturada

L’edició d’enguany tindrà els mateixos models d’exàmens dels últims anys. El Ministeri d’Educació anava a posar en marxa la nova selectivitat el juny de 2024, però finalment  el guarda en un calaix per la convocatòria d’eleccions generals del 23 de juliol. Així doncs, serà el nou govern el que decidirà si implanta el nou model, que havia de tenir un caire és competencial i menys memorístic.

Comparteix el contingut!

Go to Top