Junts i PSC pacten per governar a Calella durant la legislatura 2023-2027

  • Les dues formacions destaquen la "bona sintonia" entre Marc Buch i Cindy Rando en el darrer tram de l'actual mandat

  • Junts i PSC governaran amb una còmoda majoria absoluta que els permetrà tirar endavant tots els projectes que plantegin

Marc Buch serà alcalde en primera volta amb els vots dels tres regidors del PSC.

2023-06-07T19:59:00+01:0007/06/2023|

Junts i PSC han arribat a un acord per formar el govern de Calella durant els pròxims quatre anys, una decisió que no ha suposat cap sorpresa. El pacte s’ha formalitzat aquest mateix dimecres a la tarda, moment en què les assemblees de les dues formacions l’han ratificat.

L’acord inclou els sis regidors de Junts, fent alcalde al seu cap de llista, Marc Buch, i els tres edils del PSC. Sumen un total de nou regidors, pel que obtenen una còmoda majoria absoluta que els permetrà tirar endavant qualsevol projecte durant la nova legislatura, a diferència del mandat actual, en què necessitaven el suport extern d’un tercer partit per aprovar les qüestions més cabdals com són els pressupostos municipals.

En un comunicat conjunt entre les dues formacions, afirmen que l’acord ha estat possible gràcies a la “bona sintonia assolida entre els dos líders durant la recta final del darrer mandat”, un feeling que ja feia preveure que governarien plegats de nou si la combinació ho permetia. El text no avança com es repartiran les carteres del nou mandat i es limita a dir que “s’han prioritzat els interessos col·lectius per damunt dels particulars i partidistes”. Els dos partits donaran els detalls del pacte en una roda de premsa prevista per demà dijous a les 10h al Far.

Malgrat destaquen que formaran un govern de coalició estable, Junts i PSC es donen marge per “respectar, mútuament, la independència de vot en els posicionaments de caire ideològic” davant les mocions que es puguin plantejar, el que es llegeix com un pacte de no agressió davant de vots diferents davant les qüestions nacionalistes principalment. També es comprometen a “impulsar els molts punts de coincidència programàtica”; entre les similituds del programa hi ha qüestions com la construcció d’aparcaments en alçada o el futur del mercat municipal, entre d’altres.

Buch serà investit alcalde en primera volta en el ple del 17 de juny, quan es conformarà el nou consistori i prendran possessió tots els regidors sortits de les eleccions del 28 de maig.

Comparteix el contingut!

Go to Top