El Meteocat crea una nova alerta per calor nocturna que provarà a les comarques litorals

  • S’implantaran dos nous avisos per calor nocturna intensa o molt intensa que s’activaran quan les temperatures superin el 98% de les màximes dels últims 10 anys. Es farà una prova pilot durant un any a les comarques del litoral i prelitoral.

2023-06-08T08:37:43+01:0008/06/2023|

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha creat un nou avís per temperatures elevades durant la nit. Emetrà una alerta per calor nocturna intensa o molt intensa, amb tres graus de probabilitat cadascun, que s’activaran quan les temperatures superin el 98% de les màximes dels últims 10 anys. En el cas de la regió de Barcelona, aquest llindar serien els 33,7 graus durant el dia i 25,5 a la nit.

L’objectiu principal d’aquest nou indicador és ajudar a prevenir l’afectació que té l’elevada calor durant diversos dies o nits seguides, que perjudiquen especialment les persones grans amb patologies cròniques, segons han explicat l’Agència de Salut Pública, Protecció Civil i el Meteocat. Es farà una prova pilot durant un any a les comarques del litoral i prelitoral de Catalunya, entre les quals s’hi inclou Calella, que entrarà en funcionament a partir de la setmana vinent. Fins ara, només Austràlia té una alerta per calor nocturna.

Davant de situacions de risc per calor molt intensa que puguin provocar afectacions a la ciutadania, Protecció Civil activarà el pla Procicat i el Centre d’Emergències de Catalunya farà arribar els avisos als ajuntaments i consells comarcals per si han de fer actuacions. Des de la Generalitat li han fet arribar als ens municipals i comarcals les recomanacions per preparar la resposta quan s’activin els avisos.

De fet, tot apunta que aquest estiu serà més càlid de l’habitual. L’Agència Estatal de Meteorologia pronostica que els mesos des de juny fins a agost tindran temperatures per sobre de la mitjana, fins i tot situant-se en un dels més càlids dels últims 20 anys.

Comparteix el contingut!

Go to Top