El casal d’estiu municipal obre inscripcions setmanes més tard de l’habitual

  • Els tràmits burocràtics per trobar l'empresa que gestionés el casal no s'han planificat amb temps i han endarrerit la posada en marxa

Durant els últims quatre anys ha sigut l'empresa calellenca Rocam qui ha portat el casal d'estiu municipal, però el contracte va véncer l'any passat pel que l'Ajuntament ha hagut de buscar-ne una altra.

  • Els tràmits per buscar l’empresa que gestioni el casal d’estiu municipal s’han engegat tard i fins ara no s’han obert les inscripcions, amb setmanes de retard respecte els anys anteriors. Això ha fet que moltes famílies busquessin alternatives pensant que no es posaria en marxa.

2023-06-09T18:05:07+01:0009/06/2023|

El casal d’estiu municipal ha obert les inscripcions a mitjans de juny, quan habitualment s’engeguen a mitjans o finals del mes de maig per tal de contractar el personal necessari per portar-lo a terme. El motiu és que s’ha hagut de fer una nova licitació perquè havia finalitzat l’anterior i no s’han planificat bé els terminis, pel que no s’ha resolt fins ara.

Com a conseqüència, no es compliran els mateixos plecs de clàusules que regeixen el servei des del primer moment, ja que marquen que el casal hauria de començar la darrera setmana de juny, que seria la del 26, però no s’iniciarà fins el 3 de juliol. A més, famílies que altres anys han sigut usuàries del casal han apuntat els seus fills a altres centres pensant que no es faria, ja que no s’ha informat des de l’Ajuntament del moment en què s’obririen les inscripcions, pel que es perden potencials usuaris. Malgrat els espais de lleure infantil a l’estiu no són obligatoris, moltes famílies en depenen perquè els pares treballen i no volien quedar-se sense plaça.

Quiràlia és la nova empresa que gestionarà el casal municipal durant els pròxims dos anys, amb la possibilitat de prorrogar durant dos anys més. És l’única que s’ha presentat al concurs públic i té experiència en la realització d’aquest tipus d’espais lúdics. De fet, en gestionarà una vintena durant aquest d’estiu arreu de Catalunya, també al Maresme, a Arenys de Mar, Malgrat i Santa Susanna, per exemple. A la resta de municipis les inscripcions ja s’han tancat o estan a punt de fer-ho; Calella és la ciutat on més tard s’han obert.

Dates i preus

Les inscripcions han començat aquest dijous 8 de juny i es tancaran el divendres 16. El casal començarà el 3 de juliol i acabarà el 31 d’agost. L’horari de matí és de 9h a 13h i té un preu de 144,06 euros al mes; a les tardes és de 16h a 19h i val 144,06 euros al mes i tot el dia té un cost de 193,06 al mes.

També s’ofereix servei de menjador de carmanyola al preu de 105 euros durant el juliol i 110 euros a l’agost i es pot contractar l’acollida matinal, que va de les 7:45h a les 9h, per 36,26 euros més al mes. A més, cal abonar una matrícula de 28 euros.

La inscripció només es pot fer via telemàtica a través d’aquest enllaç. A més, el primer dia de casal cal portar la fitxa d’inscripció signada, una fotocòpia de la targeta sanitària de l’infant, del carnet de vacunació i el certificat d’al·lèrgies i intoleràncies si el menut en té.

La màgia és la temàtica de l’estiu

El casal està enfocat a infants de 3 a 12 anys, o el que és el mateix, d’infantil i primària. El centre d’interès és la màgia, pel que simularan estar en un casal de màgia i comptaran amb dos personatges ficticis, els germans Lilith i Ot, que els proposaran jocs i activitats per treballar habilitats i competències socials i individuals, tant a nivell físic com emocional. L’eslògan és “Abracadabra… comença el viatge!” i l’espai on es desenvoluparà el casal és l’Escola El Far.

Comparteix el contingut!

Go to Top