L’Hospital de Calella incorpora per primera vegada un equip de ressonància magnètica

  • El nou equipament incorpora la intel·ligència artificial per millorar el diagnòstic i obtenir imatges d’alta qualitat

  • La ressonància i les obres per adaptar-lo han tingut un cost d’1,3 milions d’euros, finançats pel Ministeri de Sanitat i el CatSalut

2023-06-22T16:32:28+01:0022/06/2023|

L’Hospital de Calella compta amb un equip de ressonància magnètica per primera vegada, el qual incorpora eines d’intel·ligència artificial per millorar la precisió diagnòstica i obtenir imatges d’alta qualitat. Es tracta d’un aparell que fa servir un imant potent i ones de ràdio per visualitzar l’interior del cos i s’utilitza per diferents tipus d’afeccions, des de ruptures de lligaments a tumors. És útil també per explorar el cervell i la medul·la, essencials en el cos humà. El pacient s’estira en una taula mòbil i s’introdueix dins l’equip, des d’on els professionals que dirigeixen la màquina poden aconseguir imatges anatòmiques o funcionals del cos humà.

L’aparell, del model Signa Voyager Air Edition 1.5T, permet augmentar el tipus de proves que es fan al centre sanitari calellenc, ja que fins ara els pacients s’havien de desplaçar a l’Hospital de Blanes si necessitaven fer-se aquesta prova, també gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. La incorporació de la nova ressonància permetrà reduir el temps d’espera dels pacients.

El Ministeri de Sanitat ha finançat el cost de l’equip, de gairebé 900 mil euros, amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia (Pla INVEAT). La inversió total puja a més d’1,3 milions d’euros perquè s’han hagut de fer obres d’adequació d’espais, que han estat subvencionades en part pel CatSalut. La Dra. Ann Vallès ha agraït “l’esforç dels professionals tant del servei de Diagnòstic per la Imatge com d’altres departaments de la Corporació que han estat implicats en aquest procés i que han fet possible la incorporació d’aquest equip”. Porta en funcionament des de principis d’aquest mes de juny.

L’Hospital afirma que la ressonància magnètica representa un pas endavant rellevant tant pels professionals com per la ciutadania, millorant la capacitat diagnòstica i l’accessibilitat de la població.

Comparteix el contingut!

Go to Top