Calella “la guapa”

2023-06-27T10:30:14+01:0027/06/2023|

És un debat recurrent comparar les dues Calelles, la nostra i la de Palafrugell, a la Costa Brava. Generalment, quan parlem amb ciutadans que no són ni de l’una ni de l’altra, els del Maresme en sortim perdent. Avui, però, vull fer un exercici racional per saber qui va per davant. Deixarem de banda l’àmbit emocional i ens centrarem en la gestió de l’àmbit pressupostari.

Calella, la maca, la nostra, té 20.000 habitants i un pressupost anual de 22M€.

L’altra, la de Palafrugell, té 23.000 habitants (el municipi és Palafrugell) i un pressupost de 41 M€; de fet, Calella de Palafrugell és el nucli mariner del poble de Palafrugell.

En qüestió de números no hi ha color, Calella la del pressupost guapo, és l’altra, la nostra és la del pressupost insuficient.

Tot just estrenem ajuntament. Continuista, això no és significatiu, és el que la gent ha decidit a les urnes. L’alcalde ha explicat les seves prioritats a l’hora de confeccionar el pacte de govern, el problema serà si a part de continuisme patim estancament, com durant els 12 últims anys.

Temps nous, oportunitats noves. Sr. Buch, ara és l’hora de demostrar-ho.

De fet, a l’hora de comparar-nos a nivell de pressupost, ens assemblem molt més a Sant Adrià de Besòs, que amb una població de 37.000 habitants dedica una despesa per habitant de 1.124€ a l’any, molt semblant als 1.147€ per habitant i any que disposava l’Ajuntament de Calella l’any 2021, xifra que suposa poc més del 50% de la mitjana nacional.

Totes les dades que surten a aquest article s’han obtingut del “Portal de transparència de la Generalitat-pressupostos” i corresponen a l’any 2021.

Amb un pressupost tan ajustat i l’escàs manteniment que hem patit els últims anys, no sabem si podem encarar nous projectes o ens limitarem cada cop més a apagar incendis (dèficits de gestió) que venim arrossegant de fa temps: escola bressol, policia, brigada, xarxa d’aigua, manteniment de carrers, etc.

Salut per tothom.

Comparteix el contingut!

Go to Top