Les Torretes, protagonistes del nou curtmetratge de Foto-Film Calella

  • Foto-Film commemora el 30è aniversari del Trofeu Torretes amb un curt de ficció sobre el símbol de Calella

  • Un destacament republicà que hi havia a la zona del Far i les Torretes durant la Guerra Civil inspira la producció audiovisual

2023-07-12T10:38:50+01:0012/07/2023|

Foto-Film Calella té la vista posada en l’any vinent, quan es compleix el 30è aniversari del Trofeu Torretes de curtmetratges. Per commemorar aquesta efemèride estan preparant un curt on les protagonistes seran, precisament, les Torretes, un dels símbols de la ciutat.

La secció de vídeo de Foto-Film està al darrere d’aquesta producció, amb Josep Maria Colomer, Marçal Mora, Pere Mas i Manel Mas al capdavant. Colomer és el guionista i qui ha creat la història, qui explica que la idea sorgeix “d’unes imatges sobre la Guerra Civil, ja que a les Torretes i al Far hi havia un destacament dels Republicans que van estar aquí fins uns dies abans que entressin els Nacionals”. Narra la història de la Margaret, una noia escocesa que representa la primera guanyadora del Torretes amb un curt sobre el seu avi, qui formava part de les Brigades Internacionals en el destacament que hi havia a la nostra ciutat. Des d’Escòcia, la Margaret ve a Calella per explicar el seu audiovisual i, durant la projecció, un dels assistents del públic li mostra unes imatges i un penjoll molt similars als seus, obrint la possibilitat que hi hagi alguna relació entre ells.

La història barreja fets reals, com la presència del destacament a Calella, amb uns personatges ficticis.

Com que la protagonista és originària d’Escòcia, el curt tindrà el nom en anglès: Towers. El film estarà basat en el moment present, però farà salts en el temps tant al passat com al futur per tenir diversos angles de la història.

Foto-Film comptarà amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat per realitzar el rodatge, que començarà passat l’estiu. Joventut Artística, l’Aula d’Extensió Universitària i Calella Marxa són algunes de les entitats que hi participaran, a més de la vintena d’actors i actrius que donaran vida als personatges i que estan buscant actualment. També hi haurà diverses localitzacions calellenques, a més de les Torretes, i fins i tot algunes escenes enregistrades a Escòcia.

El Trofeu Torretes va néixer l’any 1994 de la mà de Foto-Film i Calella Televisió, i des de fa 18 anys s’entrega dins del Festimatge. Aquest serà el marc en el qual s’estrenarà el curt, en una sessió especial dins del Festival de la Imatge de l’any vinent.

Comparteix el contingut!

Go to Top