Costes no permet que l’Arts d’Estiu se celebri a la platja de Pineda

  • L'Ajuntament de Pineda i els organitzadors del festival han demanat una reunió amb Costes per buscar una solució

  • Els concerts, que ja es van reduir de 17 a 12, haurien de començar d'aquí dues setmanes

L'Arts d'Estiu s'ubica a la platja de Pineda de Mar, a tocar de Santa Susanna, des de l'any 2019. Foto: Arts d'Estiu.

2023-07-14T18:52:00+01:0014/07/2023|

El departament de Costes de la Generalitat no autoritza que el festival Arts d’Estiu se celebri a la platja dels Pins de Pineda, l’emplaçament en el qual porta des de l’any 2019. Costes ja va obligar a reduir el nombre de concerts de 17 a 12 a principis de juliol, però la mesura no ha estat suficient i ha notificat a l’Ajuntament de Pineda que denega cedir l’ús del terreny marítimo-terrestre a la celebració del festival. La polèmica neix de les denúncies dels veïns del barri de Bellamar, el més pròxim a l’Espai Marítim, per l’excés de concerts amb nivells de sorolls massa elevats.

L’Ajuntament de Pineda ha lamentat la decisió de Costes i ha afirmat que, juntament amb els organitzadors d’Arts d’Estiu i la promotora The Project, han demanat a la Generalitat una reunió per aclarir la resolució. En un comunicat emès pel consistori, afirmen que si Costes no permet que es porti a terme el festival, treballaran a contra rellotge per trobar una via alternativa. De fet, els concerts haurien de començar d’aquí dues setmanes, el proper dimecres 2 d’agost.

El Departament de Territori, en la seva resolució, fa constar que la Llei de costes estatal indica que l’ús del domini públic maritimoterrestre és lliure i gratuït i que únicament s’hi pot autoritzar la celebració d’esdeveniments “quan aquests no es puguin situar en cap altre emplaçament”, segons ha avançat El Punt Avui. De fet, una resolució prèvia del Síndic de Greuges recomanava el trasllat del festival a una ubicació que no provoqués molèsties als veïns. Des de Territori destaquen que el mateix tècnic municipal va emetre un informe desfavorable a la concessió de la preceptiva llicència municipal que l’Ajuntament va emetre el mes de juny, però que va suspendre fins que Territori autoritzés l’ocupació.

L’organització del festival va cancel·lar els espectacles de José Mercé, Víctor Manuel, El Kanka, Ángel Martín i Jorge Blass fa tot just una setmana al·legant “la necessitat de reduir la quantitat d’esdeveniments que es duen a terme a l’Espai Marítim”. No obstant, al mateix espai s’hi han celebrat tradicionalment diversos actes musicals com és el Psychobilly i les Barraques. El Psychobilly, de fet, s’ha realitzat aquest any només al costat de Can Xaubet i al Beach Santi’s Bar.

Comparteix el contingut!

Go to Top