L’organització de l’Arts d’Estiu suspèn el festival per falta de permisos

  • L’organització afirma que a menys de 10 dies de l’inici no té capacitat de maniobra ni altra alternativa que suspendre definitivament el festival.

  • Els concerts de Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra i els Amics de les Arts amb The Tyets es traslladen al Festival Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols.

2023-07-26T10:45:57+01:0026/07/2023|

El festival Arts d’Estiu està suspès definitivament i no se celebrarà enguany a Pineda. Així ho han decidit els organitzadors després que Costes hagi prohibit que se celebri a l’Espai Marítim, l’emplaçament on es porta realitzant els últims anys.

L’organització afirma que a menys de 10 dies de l’inici, no té capacitat de maniobra ni altra alternativa que cancel·lar un esdeveniment de grans dimensions i que, asseguren, tenia més del 70% de l’aforament complet. En un comunicat, exposen que “s’ha redibuixat el festival amb una proposta que s’ajusta a totes les peticions i requeriments, limitant el nombre de concerts, així com la sonometria i el tancament del recinte a les dotze de la nit”, uns canvis en els que han treballant “incansablement” l’organització i l’Ajuntament de Pineda.

Els responsables del festival afirmen que el “detonant” de la situació són “les denúncies d’un reduït grup veïnal del municipi contra la gestió del soroll feta per l’Ajuntament de Pineda el 2022″. Els veïns del barri de Bellamar, el més pròxim a la zona de la platja on se celebra l’Arts d’Estiu des de 2019, van denunciar l’excés d’espectacles amb uns nivells de sorolls que els han provocat problemes mèdics, sobretot a persones d’alta sensibilitat com una família amb una nena amb autisme. Segons ha pogut saber CALELLA COMUNICACIÓ, les queixes es dirigien sobretot al Village, degut a que la música s’allargava fins la matinada, mentre que els concerts principals acabaven vora la mitjanit.

Alguns dels concerts es traslladen al Festival Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols. Són els de Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra i els Amics de les Arts amb The Tyets, pel que qui tingui entrades per aquests espectacles, les podran utilitzar per accedir al Guíxols Arena. L’import de les entrades de les actuacions cancel·lades es tornarà automàticament a les persones que les van comprar.

En el comunicat, l’Ajuntament de Pineda, el Centre Cultural de Pineda i The Project demanen disculpes al públic per ser “la principal víctima”, també als artistes i proveïdos que ara tenen “poques possibilitats de reubicar els seus concerts o les seves infraestructures i treballadors”. Tot i el trasbals, asseguren que seguiran “treballant perquè Arts d’Estiu torni a ser el festival per excel·lència de les nits d’agost al Maresme”.

Comparteix el contingut!

Go to Top