El bar rodó continua tancat a les portes del mes d’agost

  • La Gàbia va abaixar la persiana fa pràcticament mig any i només s’hi observa una nova zona infantil a mig muntar

2023-07-30T17:02:08+01:0030/07/2023|

El bar rodó, com tots coneixem La Gàbia, porta tancat des del febrer pel canvi d’adjudicatari que l’ha de gestionar després que l’equip de l’empresa que liderava el calellenc Jordi Estivill quedés en segona posició al procés de licitació. La nova empresa té la seu a Torredembarra.

L’Ajuntament va assegurar -en època electoral- que el servei de restauració tornaria a oferir-se a mitjans del mes de juny. Res més lluny que una promesa incomplerta quan tot just fa dos mesos de les eleccions. No hi ha data d’obertura prevista, que se sàpiga, ni tan sols l’estat en què l’adjudicatari tindria les obres i millores que es va comprometre a fer en la licitació.

Tot aquest procés començava al desembre de 2022 quan, l’endemà d’un ple, es va iniciar el procediment de licitació per buscar un adjudicatari que explotés durant 10 anys, el restaurant del bar rodó. D’acord amb la mesa de contractació, l’empresa XENULUA S.L. va ser la guanyadora, sobretot per la proposta econòmica, per un cànon anual de 33 mil euros. En les mateixes condicions del contracte que vincula l’Ajuntament i l’empresa adjudicatària s’especifica que aquest termini començaria en el moment que està previst que acabin les obres. Però també especifica que el temps de les obres és determinat i fixat en el moment de signar el contracte.

Si no es complissin els terminis pactats d’inici i execució de les obres, es considerarà una falta molt greu que pot comportar multes de més de 600 euros per dia. Fins i tot, en el pitjor dels casos, la suspensió del contracte.

Ara per ara, l’adjudicatari ha substituït la zona infantil muntant uns llits elàstics a mode de zona lúdica, una de les condicions que també contemplava el contracte, així com la substitució de les persianes i l’adequació del seu interior. De posar-se en funcionament, els llits elàstics hauran de ser revisats regularment, legalitzats i cal que tinguin una assegurança específica per aquest tipus d’activitats infantils.

L’Ajuntament també s’ha posat recentment a treballar a la zona el Passeig de Mar, concretament s’estan netejant amb profunditat els embornals de tot el passeig amb l’objectiu, segons l’alcalde, que no quedin obstruïts de sorra i fulles dels arbres per quan vinguin les pluges, sobretot de cara al setembre. De fet, portaven molt de temps saturats, pel que quan plovia es formaven grans bassals.

Hermetisme de l’Ajuntament a la data d’obertura

L’Ajuntament segueix amb el seu hermetisme després d’indicar que la reobertura es contemplés a mitjans de juny. Ara, a preguntes dels periodistes, no respon quina és la data prevista d’obertura del bar rodó. Amb tot, la temporada d’estiu està a mitges -però no en plena efervescència- i entrem ja en la primera setmana d’agost. 

Si aixequen la persiana durant els pròxims dies, hauran perdut mitja temporada d’estiu, justament el moment fort de facturació d’aquest tipus d’establiments. D’acord amb el concurs públic per buscar licitador, es preveia una afluència de públic de 75 mil persones amb una facturació mínima anual de 150 mil euros i marge de benefici (abans del pagament del cànon) de 34.500 euros. Es preveu, per tant, un marge de benefici per l’empresa guanyadora de poc més de mil euros anuals

 

Comparteix el contingut!

Go to Top