El Ministeri de Pesca cartografia el fons marí maresmenc

El buc oceanogràfic Miquel Oliver pertany a la Secretaria General de Pesca

2023-08-05T12:39:31+01:0005/08/2023|

El buc oceanogràfic Miquel Oliver, dependent de la Secretaria General de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha estat cartografiant darrerament el fons marí de Calella i del Maresme, és a dir, fent un mapa o una carta geogràfica de l’estat del fons del mar.

Una de les seves funcions principals és cartografiar el fons marí per tal de tenir la màxima informació de les seves característiques per establir estratègies per una gestió racional i sostenible dels recursos pesquers. La informació que s’obté s’aplica posteriorment a projectes d’investigació i a obres d’enginyeria.

Salvacat Arenys, una associació de voluntaris de Salvament Marítim que actua a la comarca, ha observat com el buc ha estat treballant durant el mes de juliol a la zona més propera al Far de Calella, tot i que també s’ha desplaçat per la costa del Maresme i cap al sud, cap al Llobregat.

Salvacat ha observat el buc a la costa calellenca. (Foto: Salvacat Arenys)

El Miquel Oliver és un vaixell de 70 metres d’eslora dotat amb un equip tecnològic important: té sis laboratoris al seu interior, a més diferents radars i equipament de navegació i posicionament. Des de l’any 2007 s’encarrega d’explorar el fons marí i d’obtenir dades pesqueres i oceanogràfiques juntament amb dos bucs més.

Comparteix el contingut!

Go to Top