Nens i nenes tornen a les escoles calellenques

2023-09-06T14:32:43+01:0006/09/2023|

Dia de nervis, retrobaments, corredisses i badalls. Amb les motxilles preparades amb un munt de llibres i material, els nens i nenes de les escoles calellenques han tornat a les classes, en una jornada que arrenca amb una convocatòria de vaga de professors per reivindicar millors condicions laborals. També hi ha altres motius com el nou calendari escolar, que per segon any consecutiu s’avança a la primera setmana de setembre, el decret d’escola inclusiva, el de plantilles o els currículums educatius.

Aquest dimecres han començat els alumnes d’infantil, primària i ESO, mentre que els de batxillerat i Formació Professional (FP) ho faran la setmana vinent, el dimarts 12 de setembre. Són gairebé uns 3 mil alumnes els que omplen les classes dels centres educatius calellencs, uns 1800 d’infantil i primària i uns 1200 de secundària, batxillerat i cicles.

El primer trimestre que tot just avui ha començat acaba just abans de les festes nadalenques. Les festivitats de Nadal i Setmana Santa marquen cada any les dates de les vacances escolars, que enguany tenen aquestes dates:

  • Les vacances de Nadal aniran del 21 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024. És a dir, l’últim dia lectiu d’enguany serà el dimecres 20 de desembre i es reprendran el dilluns 8 de gener de l’any vinent, amb dues setmanes i dos dies de festa.
  • Les vacances de Setmana Santa seran del 23 de març a l’1 d’abril de 2024, és a dir, les classes acabaran el divendres 22 de març i es reprendran el dimarts 2 d’abril, després del Dilluns de Pasqua.
  • Vacances d’estiu i final de curs: el darrer dia lectiu serà el 22 de juny a infantil, primària, secundària, FP i 1r de Batxillerat. La resta d’ensenyaments tenen un horari propi.

També hi ha dies festius, com és el dijous 12 d’octubre pel dia de la Hispanitat, el dimecres 1 de novembre per Tots Sants i el dimecres 6 i el divendres 8 de desembre pel pont de la Immaculada. Enguany, per la Festa Major de la Minerva no hi haurà festa a les escoles perquè el 23 de setembre cau en dissabte. També els centres escolars tenen dies de lliure de disposició que acostumen a establir per allargar altres festius.

Comparteix el contingut!

Go to Top