La Plaça Catalunya s’ha omplert per l’acte institucional de la Diada, malgrat bona part del públic ha marxat a l’hora dels discursos polítics
Un 11-S amb poca presència de senyeres als balcons de Calella
La quantitat de senyeres als balcons ha disminuït respecte altres anys
La Diada Nacional de Catalunya s’ha viscut amb contrastos a Calella: la poca presència de senyeres -i estelades- als balcons de la ciutat -malgrat la crida de l’Ajuntament a penjar-les- diferia de la gran quantitat de públic que s’ha dirigit a la Plaça Catalunya per l’acte institucional. Les actuacions dels geganters, dansa i música, així com les ofrenes florals de partits polítics i entitats, han estat seguides pels assistents, mentre que amb l’inici dels discursos polítics s’ha notat una esbandida de gent.

L’acte de l’11-S ha aplegat més assistents que altres anys
Les tradicionals ofrenes florals s’han substituït per petits arbres que es plantaran al Parc Dalmau i a altres punts de la ciutat. Els han portat entitats de caire social, cultural i polític al monument de Rafael Casanova, així com totes les agrupacions polítiques amb representació al consistori excepte el PP; la seva regidora no ha pogut assistir per motius familiars.
L’acte ha transcorregut sense estridències ni canvis substancials, amb cada discurs en la línia del partit o personalitat que el pronunciava. L’alcalde, Marc Buch, ha destacat els valors del poble català, posant el “desig de llibertat per poder decidir el nostre futur com a nació” com el més destacat, mentre que la seva mà dreta, Josep Grima, en nom de Junts, ha advertit que la formació “no renuncia a la unilateralitat” i ha criticat la voluntat de “desmantellament” per part de l’Estat espanyol. A l’altra banda de l’espectre polític, el primer secretari del PSC, Pere Tarrés, ha demanat que la Diada sigui “incloent”. Per part de Calella en Comú Podem, l’exregidor Josep Maria Juhé ha destacat a diferents polítics que, ha afirmat, han contribuït al diàleg entre les institucions catalanes i espanyoles, com els expresidents Montilla, Puigdemont i Maragall, així com al president Aragonès i la nova presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol.
Diferents partits han mostrat el seu condol amb el poble marroquí pel terratrèmol que ha causat la mort de, com a mínim, 2.500 persones, i milers de ferits. A més d’incloure un record per les víctimes en el seu discurs, també s’ha fet un minut de silenci a l’inici de l’acte, en el qual representants de la comunitat marroquina de Calella han mostrat la bandera del país unint-la amb la senyera.

La comunitat marroquina s’ha sumat als regidors en el minut de silenci
L’acte ha comptat amb les actuacions dels Geganters de Calella, l’escola de dansa l’Esbart Dansaire d’Arenys de Munt i el Cor Harmonia, que han interpretat, com és habitual, el Cant de la Senyera i Els Segadors.