Atropellament mortal al pas a nivell

  • La víctima és un home de 33 anys que creuava el pas a nivell amb patinet i les barreres baixades

2023-09-15T08:51:32+01:0015/09/2023|

Divendres tràgic a la xarxa ferroviària: un home ha mort atropellat al pas a nivell de Calella. Passava un quart d’hora de les 8h del matí quan s’ha produït l’atropellament, pel que s’han desplegat tots els cossos d’emergències: Mossos d’Esquadra, Policia Local, SEM i Bombers. La circulació està aturada en els dos sentits de la marxa i Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla Ferrocat.

La víctima és un home de 33 anys de Calella que, en el moment de l’accident, anava amb patinet, segons un testimoni que feia esport i que ha explicat que l’ha avançat abans d’entrar al pas a nivell. Les autoritats apunten que hauria creuat en un moment en el que el pas del tren ja era imminent, amb les barreres baixades i parlant pel telèfon mòbil, pel que es descarta totalment que hagi estat un suicidi. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes de l’accident.

Quan passen els trens pel pas a nivell, les barreres baixen i l’alarma comença a sonar molt aviat per evitar atropellaments, un temps en el qual malgrat no s’hauria de creuar, és habitual que els ciutadans travessin per la impaciència d’esperar, produint-se situacions molt perilloses.

La circulació està aturada en els dos sentits de la marxa en plena hora punta i des de pràcticament les 8h del matí, pel que s’ha establert circulació alternativa per carretera entre Pineda de Mar i Arenys de Mar. Renfe ha demanat la presència dels Bombers i dels Mossos d’Esquadra per evacuar les persones que viatjaven en el tren afectat per l’atropellament, que han estat traslladades per carretera.

No és l’únic incident que s’ha produït aquest matí a la xarxa ferroviària; també ha descarrilat un tren sense passatgers a Vilanova i la Geltrú, pel que hi ha diverses línies afectades.

Comparteix el contingut!

Go to Top