La selectivitat 2024 manté l’antic model amb quatre assignatures noves

  • Els centres de secundària han conegut aquest divendres com serà la selectivitat d’aquest any, quatre dies després que comencés el curs

  • Arts escèniques, Ciències Generals, Història de la Música i de la Dansa i Literatura Dramàtica seran les noves matèries

2023-09-15T18:07:35+01:0015/09/2023|

Els centres de secundària han rebut aquest divendres els detalls sobre la selectivitat d’aquest any, quatre dies després que comencés el curs i generant incertesa entre els estudiants de 2n de batxillerat que faran les proves el mes de juny. Finalment, les PAU tindran quatre noves assignatures: Arts escèniques, Ciències Generals, Història de la Música i de la Dansa i Literatura Dramàtica. A més, l’estructura continuarà sent la mateixa, amb una fase general amb matèries troncals i una fase específica, i amb els mateixos criteris generals.

Els dubtes venien provocats perquè l’any 2024 s’havia de celebrar la nova selectivitat, de caràcter més competencial i menys memorístic. El projecte, que impulsava el govern espanyol, ha quedat congelat degut a les eleccions estatals i a l’espera de saber qui formarà el nou executiu, pel que el canvi atropellat que els professors i els alumnes de primer de batxillerat van començar l’any passat per culminar al juny com a primera promoció que realitzava el nou model d’exàmens havia quedat en “stand by”.

Finalment, la selectivitat es mantindrà molt semblant, amb la fase general amb cinc exàmens obligatoris: Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura i Llengua estrangera com a obligatòries, escollint entre Història de la Filosofia -que s’havia eliminat- o Història i una última que pertany a la modalitat de batxillerat que l’alumne cursa.

A la fase específica, l’estudiant pot triar de nou fins a tres matèries -es reduïen a dos en la nova selectivitat- d’entre 23 assignatures, entre les quals s’hi afegeixen les quatre noves: Arts escèniques, Ciències Generals, Història de la Música i de la Dansa i Literatura Dramàtica. De moment, però, no se sap quines ponderacions tindran.

Un altre dels dubtes era què passaria amb els canvis en les lectures obligatòries que marcaven els nous currículums. La Generalitat ha decidit que els alumnes podran triar entre dues opcions a l’apartat de comprensió lectora dels exàmens de català i castellà. Una opció es basarà en les lectures obligatòries del curs passat i l’altra en analitzar un text identificant diferents elements, com les figures retòriques.

Comparteix el contingut!

Go to Top