S’ultimen els detalls de la Fira de Calella i l’Alt Maresme

  • La presidenta del Parlament, Anna Erra, inaugurarà la fira aquest divendres a les 17h

  • “Fira de Fires” és el motiu d’enguany, amb vuit esdeveniments del Maresme i altres punts de Catalunya convidats

En menys de 24 hores s'obre al públic la fira, pel que s'estan acabant d'enllestir els últims detalls

2023-09-21T10:35:28+01:0021/09/2023|

El Passeig Manuel Puigvert ja està tancat al públic mentre s’ultimen els detalls de la 42a Fira de Calella i l’Alt Maresme. Demà divendres al matí s’obrirà per les escoles de la ciutat i després pel públic, però la inauguració oficial serà a les 17h amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, com a convidada d’honor.

Enguany no és un territori qui ocupa el monogràfic, sinó vuit fires catalanes. De fet, l’eslògan escollit és “Fira de Fires”, amb vuit esdeveniments de temàtiques molt diverses convidats. Tres són del Maresme: la Fira Mercat del Ram de Tordera, dedicada als diferents sectors del teixit productiu; la del Pèsol i la Coca de Sant Andreu de Llavaneres i l’Argillà d’Argentona, enfocada a la ceràmica i la terrissa.

També hi estan convidades la Fira de la Botifarra de La Garriga, la de la Muntanya de Vic -que ha portat un rocòdrom per qui vulgui provar sort amb l’escalada-, la del Gall de Vilafranca del Penedès, la de l’Oli de les Borges Blanques i la de Sant Maritirià de Banyoles, caracteritzada per oferir activitats relacionades amb el cavall, el bestiar i les races autòctones catalanes. Aquesta última, de fet, és la que obrirà la fira amb l’espectacle de doma de cavall Or blanc el divendres a les 18h, tot just després de la inauguració.

Representants dels vuit esdeveniments oferiran xerrades, espectacles, demostracions i tastos. Entre les activitats gastronòmiques destaquen el tast d’embotits artesans de la Garriga de divendres a les 19h; el tast d’olis amb maridatge, pel qual hi hauran dues dates, el dissabte a les 19:30h i el diumenge a les 12h; o la fesolada popular de la DO del Ganxet diumenge a les 13h. També la demostració d’elaboració de coques de Llavaneres en directe, amb l’actuació de l’Escola Municipal de Música de Llavaneres diumenge a les 18h.

D’espectacles temàtics n’hi haurà amb el ball de bestiari festiu amb el gall Tomasot i la gallina Ballarica el dissabte a les 13h i l’espectacle infantil La Llegenda de la Fira de Sant Martirià el dissabte a les 17h. Els més petits també poden participar al taller de torn infantil, que es farà en diversos torns durant el cap de setmana.

A l’interior de la fira no hi faltaran les activitats de les entitats locals, algunes ben tradicionals com el vermut de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), a més de tallers i concerts, com el de Miquel del Roig el diumenge a les 19h. L’autora Mercè Marsal, filla adoptiva de Calella, presentarà la seva novel·la de misteri “Quinto tercera” a la fira, diumenge a les 12:15h.

L’Ajuntament ha començat a aplicar canvis a la fira modificant el recorregut, que deixa de ser el lineal que s’ha seguit fins ara per fer-lo més serpentejat, amb estands units entre si formant itineraris, però mantenint el Passeig Manuel Puigvert com a ubicació i l’entrada de pagament, a 3 euros, que es pot comprar tant a la taquilla com per internet a www.firadecalella.cat. També hi ha nous estands de fusta i més vegetació.

Comparteix el contingut!

Go to Top