Dues feres, la Lea i en Maxtord, guien el correfoc pels carrers de Calella

  • La incombustible Llopa, de la Colla de Geganters, també ha participat al correfoc

2023-09-24T18:09:44+01:0024/09/2023|

La Lea, la fera dels Udols de Foc, i en Maxtord, la de la Colla de Diables de Tordera, són les dues feres que han guiat el correfoc pels carrers de la ciutat. També la Llopa, de la Colla de Geganters, hi ha participat. És una de les activitats populars més tradicionals de la Festa Major, la qual ha començat amb un espectacle a la plaça Lluís Gallart i ha acabat a la plaça de l’Ajuntament.

Durant el recorregut del correfoc es va produir un petit incendi a la porta de l’escola Freta, on es van cremar els cartrons que la protegien. Ha afectat només la part exterior, cremant una part del sostre. L’ADF Alt Maresme, que seguia el recorregut, va extingir l’incendi.

Hi van participar els Geganters i Grallers de Calella, els Diables de Tordera, els Diables Macabres de Cabrera, els Cremats de Sils, el Grup de Joves Diables de Santa Perpètua, que es van sumar als Udols de Foc.

La plaça de l’Ajuntament va ser l’escenari final del correfoc

La Lea és la fera dels Udols de Foc

En Maxtord és la fera de la Colla de Diables de Tordera, padrins de la colla calellenca

Durant el correfoc, es van cremar els cartrons que protegien l’escola Freta

La plaça Lluís Gallart és l’escenari de l’espectacle inicial

Els focs artificials marquen l’inici del correfoc

Els més petits també participen al correfoc, ben protegits

Els Udols de Foc tenen membres de totes les edats

El correfoc és un dels espectacles de la Festa Major

Comparteix el contingut!

Go to Top