ERC reconeix els caps de llista històrics de Calella

  • Dolors Rovira, Frederic Forest, Josep Basart, Jaume Puig, Cristina Gómez i Xavier Ponsdomènech han encapçalat les candidatures republicanes des de la democràcia

Mònica Palacín, Xavier Ponsdomènech, Dolors Rovira, Josep Basart, Josep Pena, Jaume Puig, Cristina Gómez i Neus Funtané. (Foto: ERC Maresme)

2023-10-01T19:22:16+01:0001/10/2023|

Esquerra Republicana ha reconegut la tasca que han fet els seus caps de llista des de la democràcia. Dolors Rovira, Frederic Forest, Josep Basart, Jaume Puig, Cristina Gómez i Xavier Ponsdomènech han encapçalat les diferents candidatures republicanes a Calella des de les primeres eleccions municipals l’any 1979 i fins les darreres d’aquest mateix 2023.

Ha estat la Federació Comarcal d’ERC del Maresme qui ha organitzat l’acte commemoratiu a tots els caps de llista històrics de la comarca. S’han presentat 115 alcaldables durant aquest període i una cinquantena han assistit a l’acte de reconeixement a Mataró, on han rebut una insígnia. El president comarcal, Josep Pena, i la secretària comarcal, Rosa Funtané, han entregat el detall als representants calellencs.

La primera alcaldable de Calella va ser una dona, Dolors Rovira, un cas destacable ja que a les dones els va costar ser acceptades a la política, considerada un món d’homes. Rovira també ha estat reconeguda a Calella, on l’Ajuntament va batejar amb el seu nom la font del mirador Lluís Companys -qui va ser president de la Generalitat, també d’ERC-.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui va ser cap de llista d’ERC a Pineda de Mar els anys 2011 i 2015, també ha participat a l’acte, destacant que es faci valdre la vessant humana de les persones que han estat candidates a les alcaldies de la comarca.

Comparteix el contingut!

Go to Top