Mor un triatleta de l’Ironman durant la prova ciclista

2023-10-02T12:42:25+01:0002/10/2023|

Un dels triatletes que va participar ahir a l’Ironman 70.3 va morir durant la prova ciclista. “Dos atletes van patir un accident. Un dels atletes va patir un episodi mèdic important i va rebre atenció mèdica in situ abans de ser traslladat a un hospital proper on va continuar rebent tractament. Malgrat els esforços mèdics, l’atleta va morir hores més tard”, ha explicat Ironman en un comunicat, sense especificar si els dos ciclistes van xocar. L’altre atleta va rebre l’alta en no presentar lesions greus.

A la caserna de la Policia Local es va establir el Centre de Coordinació (CECOR) de la prova, en el qual participava el propi cos de seguretat local, Mossos, Creu Roja, jutges de la Federació Espanyola de Triatló, staff d’Ironman i les policies locals dels altres municipis del Maresme on hi havia afectacions pel triatló en el segment de la bicicleta. No obstant, no han especificat on es va produir l’accident i només han dit que va ser cap a la zona de Mataró.

El CECOR es va instal·lar a la caserna. (Foto: @PoliciaCalella)

Segona pèrdua al triatló que se celebra a Calella

L’any 2019, a la 70.3 de Calella, també va morir un triatleta, però en aquest cas va ser a la prova de natació quan un home de nacionalitat asiàtica, de 62 anys, va patir una aturada cardiorespiratòria. La víctima competia també amb els seus dos fills.

Un altre cas que va commocionar el món de l’esport va ser el tràgic accident que es va produir a l’Ironman d’Hamburg, a Alemanya, aquest mateix estiu. Un triatleta que participava a la prova ciclista va xocar contra una moto de retransmissions; el motorista va perdre la vida a l’instant en impactar contra el terra i el ciclista va patir ferides greus.

La prova de natació, la més dura

Diversos atletes han mort a triatlons d’Ironman d’arreu del món, la majoria a la 70.3, que és la de menor distància i on participen més atletes amateurs. També coincideix que la majoria han mort a la prova de natació, pel que es pressuposa la més dura. A finals d’agost, una triatleta va morir mentre realitzava la prova de natació a la 70.3 de Finlàndia; una setmana abans també van morir durant el segment de natació dos homes, de 45 i 64 anys, a l’Ironman d’Irlanda, degut a les males condicions del mar.

L’any 2022, també durant la natació, van morir dos triatletes, un a la 70.3 d’Alcúdia, a Mallorca, i un més a la de Xile, en aquest cas també per una aturada cardiorespiratòria mentre nedava. El mateix va passar amb una triatleta a la 70.3 de Marbella l’any 2018.

Un cas diferent és el que va ocórrer a l’Ironman de Frankfurt, l’any 2015, quan un atleta britànic va morir després de completar la prova de llarga distància. Va posar el seu cos al límit durant més de 19 hores i amb un tram final de cursa amb més de 35 graus, on va perdre tot el sodi i no va prendre minerals per recuperar-lo. Va estar ingressat a l’hospital durant tres dies, però va acabar morint.

Comparteix el contingut!

Go to Top