“La recaiguda de l’Imperi Romà”, un film rodat a Calella fa 42 anys que es recupera

2023-10-07T13:03:31+01:0007/10/2023|

#sortimdecasaCalella Fa 42 anys s’estrenava a Calella “La recaiguda de l’Imperi Romà”, un film que es va rodar entre Calella, Pineda de Mar i Sant Cebrià de Vallalta. Aquest diumenge a la Sala Mozart es tornarà a projectar per tal que ho puguin veure els fills i els nets de tots els actors amateurs que hi van participar. “L’important és la capacitat que va tenir de posar en marxa més de 100 persones joves per fer el rodatge, que va durar 15 mesos”, explica Jordi Ten, membre de Sake Films, l’entitat que el va produir. La seva estrena, a l’abril de 1981, va ser tot un esdeveniment, amb sopar de lliurament d’Oscars inclòs.

El Parc Dalmau, l’antiga escola que hi havia a la carretera i els antics jardins del Gall d’Or -estaven situats davant de l’Hotel Kaktus Playa- en van ser l’escenari, entre d’altres. Hi ha hagut una feina al darrere, ja que “hem restaurat la pel·lícula, perquè es va rodar en súper-8, i l’hem digitalitzat”.

Com diu el títol, la pel·lícula mostra l’imperi romà, però alhora “vam aprofitar per ridiculitzar l’ensenyament de l’època, ja que en aquell moment estava basat en la formació de l’Espíritu Nacional, la història sagrada i l’imperi romà”. Era l’època franquista, molt diferent a l’actual, i volien representar els “inputs” que havien rebut.

L’entrada és gratuïta, però cal anar a buscar les invitacions a la botiga ARÇ, a la cruïlla entre Bruguera i Sant Pere, o el mateix diumenge a la taquilla de la Sala Mozart. Començarà a les 12h.

Josep Maria Colomer, en una de les seves columnes fotogràfiques a CALELLA COMUNICACIÓ, recordava el film com “una inspirada i divertida història de romans rodat per un grup de joves calellencs que, amb el nom de Sake-Films, van descobrir el cinema com a forma de creació i divertiment, encetant a la nostra ciutat, una nova època de realitzacions amateurs de forma col·lectiva”.

Comparteix el contingut!

Go to Top