Calella registra 20 mil turistes menys que l’estiu passat

  • Els hotels han comptabilitzat 140 mil turistes, mentre l’any passat van ser 160 mil; representa una diferència d’un 12,1%

  • Santa Susanna porta dos anys registrant més turistes que Calella

La majoria d'hotels de Calella es concentren a la zona turística, passada la Riera Capaspre

2023-10-19T14:45:54+01:0019/10/2023|

La temporada turística ha estat més fluixa aquest estiu en comparació amb l’any passat: 20 mil turistes menys han reservat les seves vacances als hotels de Calella, el que representa una diferència d’un 12,1%, segons l’informe del balanç de temporada del LabTurisme, elaborat per la Diputació de Barcelona.

Les dades corresponen als mesos de juliol i agost, els que històricament han estat els de més afluència turística. Enguany s’han registrat un total de 140 mil viatgers a Calella, a diferència de l’any passat, que en van ser 160 mil. Fins i tot l’any 2021, encara amb restriccions per la pandèmia, van venir més turistes, arribant a uns 150 mil.

També s’han reduït les pernoctacions, és a dir, el número de nits que han passat als hotels. En aquest cas, la diferència és menor, d’un 2,4%. En números absoluts representen més de 600 mil pernoctacions.

L’Associació Turística de Calella (ATC) reconeix la davallada i l’atribueix a que Calella no està ben posicionada als cercadors i falta promoció. “Hem decidit agafar el bou per les banyes i treballant de valent, de la mà de l’Ajuntament, sense dispersar-nos i incorporant també el sector comercial i de la restauració. Volem vendre Calella com un ‘pack’, sense deixar-nos res”, va afirmar la presidenta de l’ATC, Sònia Hernández, a RCTV, confirmant que la temporada “semblava que arrancava amb molta força i s’ha anat frenant a partir de Sant Joan i finals de juny. Majoritàriament, des de l’Associació percebem aquesta realitat, tot i que hi ha una minoria a qui li ha anat fantàsticament bé. No sé el perquè”, va exposar, assegurant que s’incrementaria la promoció, la presència a internet i xarxes socials, el posicionament de la destinació i les campanyes.

De fet, es va acordar crear una taula de treball entre els empresaris turístics de Calella i els responsables municipals, incorporant el sector del comerç i la restauració.

Situació irregular a l’Alt Maresme

La baixada a Calella no ha estat generalitzada a tot l’Alt Maresme, ni tampoc amb la mateixa intensitat. A Pineda de Mar, per exemple, ha augmentat un 22,9% el nombre de turistes: de no arribar als 50 mil l’any passat, enguany han assolit els 60 mil.

A Santa Susanna si que ha disminuït un 3,4%, situant-se prop dels 160 mil visitants, per sobre de Calella, però lleugerament més baix en pernoctacions. Hernández, però, afirmava que “és impossible competir amb la planta hotelera de Santa Susanna, amb els jardins que tenen, les avingudes, les piscines dins les instal·lacions… És impossible. Nosaltres podem competir com a ciutat en general: amb establiments renovats, amb un centre comercial alegre, i m’agradaria poder dir amb una oferta nocturna alegre, que desgraciadament pràcticament no existeix”. El passeig marítim que connecta Santa Susanna amb Malgrat de Mar compta amb diverses discoteques i locals d’oci nocturn, mentre que a Calella l’oferta nocturna s’ha reduït dràsticament. Santa Susanna, igual que Calella, són les dues destinacions del Maresme certificades en turisme esportiu, una altra característica que assimila els dos municipis. A Santa Susanna, però, han anat obrint hotels, però a Calella no se n’ha obert cap i alguns han anat tancat.

Comparteix el contingut!

Go to Top