Pol Mansachs, el primer director calellenc nominat al Calella Film Festival

  • Mansachs debuta amb el seu llargmetratge “AveMaria”, nominada a la secció de baix pressupost del festival

  • El director calellenc, de només 25 anys, ja ha estat premiat a millor direcció i millor fotografia al Festival de Cine Independiente de Linares

Pol Mansachs ha presentat la pel·lícular en la seva projecció al Calella Film Festival

2023-11-01T11:31:44+01:0001/11/2023|

El Calella Film Festival té, entre els films seleccionats a millor llargmetratge a la secció Low Budget, una pel·lícula dirigida per un calellenc. Es tracta de Pol Mansachs, qui amb 25 anys ja ha participat en un bon grapat d’audiovisuals de ficció i de videoclips. La pel·lícula nominada és “AveMaria”, una història de ficció “provocadora que o l’estimes o l’odies”, afirma Mansachs, i resumeix que “tracta sobre una família molt religiosa que viu sola al camp i que té les seves pròpies normes i a partir d’aquí passen coses rares amb la religió que segueixen”.

El film neix del Treball de Fi de Grau de la carrera de Comunicació Audiovisual. El jove director explica que “la idea era fer un curtmetratge de 20 minutets per després que les productores es poguessin interessar per la pel·lícula. Però va venir el covid i ens vam replantejar moltes coses, entre elles vam decidir gravar una pel·lícula de 80 minuts”. Mansachs i Adrián Palomo, el seu company del treball i codirector del film, van posar en marxa una campanya de mecenatge per tirar endavant el nou projecte de més envergadura i van acabar comptant amb la productora Vivir rodando, als quals Mansachs qualifica “d’àngel caigut del cel” per aportar material, finançament i mitjans logístics.

Quan van acabar les restriccions per la pandèmia van posar fil a l’agulla i la van rodar, amb Calella també com a espai clau. I és que la nostra ciutat era on s’allotjaven els actors i l’equip de rodatge, malgrat la localització principal és una casa de Sils.

El director explica que van rodar-la en només dues setmanes, un termini de temps molt curt per una pel·lícula. Tot i així, entre l’equip “es van generar uns vincles familiars molt frikis, vam crear la nostra pròpia bombolla”, assegura Anna Sabaté, una de les actrius protagonistes, qui destaca que tot i que “es notava que era un debut, treballaven amb molta intel·ligència i professionalitat. Ens va enganxar molt tant la història com la qualitat humana que tenien tant el Pol com l’Adrià. Els actors, quan veiem directors que ho tenen molt clar, és una aposta que volem fer”, unes característiques que es plasmen a la gran pantalla i que ben aviat es podrà veure a la plataforma Filmin.

Els actors que donen vida al pare i la mare de la família protagonista han estat a Calella per presentar el film. Per Carles Gilabert, l’intèrpret del pare, la pel·lícula “realment genera unes situacions d’una certa incomoditat per una societat com la nostra, més convencional. Sobta aquesta manera de relacionar-se, els ritus que segueixen, els costums que segueixen”, apunta, unes normes que crea el cap de família sota un règim patriarcal.

Els actors Carles Gilabert i Anna Sabaté juntament amb el director, Pol Mansachs

Premiada a millor direcció i millor fotografia

Després de participar a festivals de l’Estat i d’Amèrica Llatina, fent parada a Bogotà, Urugai i Mèxic entre d’altres, “AveMaria” ha obtingut els premis de millor fotografia i millor direcció per Mansachs i Palomo al Festival de Cine Independiente de Linares i també ha estat guardonada a Terror Molins.

Del seu pas per Calella, el director destaca que “hi ha hagut molta gent, pensava que n’hi hauria menys. Poder estar aquí amb familiars, amb amics, és brutal. I gent que no conec també, és el que em fa més respecte. I més a una sala com aquesta”. Mansachs, que també compta amb un màster de direcció de cinema, treballa actualment en una “sitcom”, tal com es coneixen les sèries de comèdia. En el seu futur planteja “més pelis, projectes de sèries i guions”, decidit a triomfar en un sector molt complicat.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Pol Mansachs (@polmansachs)

Comparteix el contingut!

Go to Top