Plantes amb xinxes invasores al pàrquing del Roser que es colen a les cases

2023-11-10T19:42:20+01:0010/11/2023|

#laveudeCalella Una seguidora avisa que “al pàrquing del Roser, hi ha unes plantes enfiladisses que estan plenes de xinxes, crec que hauria d’intervenir la brigada. Visc en una de les cases del costat i les veig a diari”. Aquestes xinxes invasores tenen origen asiàtic: es tracta del bernat marró marbrejat. “Estic envaïda, no puc sortir al pati”, lamenta la veïna.

El bernat marbrejat no pica ni a les persones ni als animals, però si causa danys a les plantes i la producció agrícola. A més, com que per aquesta època comença la seva hivernació, busquen refugi a cases, edificis i magatzems.

La Generalitat afirma que és important “l’eliminació de tots els insectes que es vegin, ja sigui submergint-los en aigua i sabó o bé utilitzant un aspirador, si el nombre d’individus trobat és elevat”. En canvi, no es recomana aplicar insecticides i tampoc alliberar-los a l’exterior.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), les diputacions de Barcelona i Girona i diversos consells comarcals impulsen la campanya #ElBernatÉsAquí perquè la ciutadania sàpiga identificar i eliminar les plagues d’aquesta xinxa invasora.

Comparteix el contingut!

Go to Top