Els alcaldes de l’Alt Maresme reclamen per carta al conseller d’Interior més Mossos

  • Els nou batlles del territori han oficialitzat la demanda d’augmentar els efectius de Mossos en una missiva conjunta

  • Retreuen que les policies locals estan assumint massa càrrega de treball i pressió i demanen una reunió al conseller Joan Ignasi Elena

El conseller Joan Ignasi és el màxim responsable polític dels Mossos d'Esquadra

2023-11-16T21:12:55+01:0016/11/2023|

Els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Maresme han oficialitzat la demanda d’augmentar el nombre d’efectius dels Mossos d’Esquadra enviant-li una carta al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, un acord que va avançar CALELLA COMUNICACIÓ. “Volem expressar-vos la necessitat que el Departament d’Interior destini un major nombre d’efectius a les comissaries de l’Alt Maresme, especialment als reforços de la temporada d’estiu, però també durant tot l’any”, exposa la carta lamentant que el cos va incorporar només quatre efectius a les comissaries del territori en la darrera promoció quan “hauria d’haver estat sobre els 14 agents”, afegeixen.

Els màxims responsables polítics de l’Alt Maresme retreuen en la missiva que, a través de les policies locals, “els ajuntaments estem assumint una part molt significativa de la càrrega de treball, de la pressió social i de la responsabilitat en l’àmbit de la seguretat pública”. Les competències en seguretat ciutadana recauen en els Mossos d’Esquadra, però a la nostra zona el nombre d’efectius és escàs. En algunes ocasions, fins i tot, només hi ha hagut una patrulla per tota la demarcació.

La carta la signen els alcaldes de Calella, Marc Buch; d’Arenys de Mar, Estanis Fors; de Canet de Mar, Pere Xirau; de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas; de Pineda de Mar, Xavi Amor; de Palafolls, Francesc Alemany; de Santa Susanna, Joan Campolier; de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido; i de Tordera, Elisabet Megias. El conjunt de batlles de l’Alt Maresme emplacen el conseller a una reunió per “tractar aquesta qüestió de gran importància amb el deteniment i la reflexió oportuns”.

Calella és el primer municipi que es reunirà amb el conseller Elena; serà el 30 de novembre a la Junta Local de Seguretat -un dia després del previst inicialment-, que portarà a tots els cossos policials a asseure’s per debatre sobre la situació de la ciutat, on els delictes cada vegada sonen amb més força.

Comparteix el contingut!

Go to Top