Desconvocada la vaga de Rodalies

2023-11-23T19:31:00+01:0023/11/2023|

El ministeri de Transports i els sindicats han arribat a un acord per desconvocar la vaga de Renfe i Adif que havia de començar demà per protestar contra el traspàs de Rodalies i que s’allargava durant un total de cinc dies.

S’havien suspès 400 trens a Catalunya, més de 1.500 arreu de l’Estat, entre els serveis de Rodalies i els trens de mitja distància i alta velocitat. Els comitès d’empresa tant de Renfe com Adif havien convocat vaga els dies 24 i 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre, dates estratègiques per coincidir amb esdeveniments com el Black Friday aquest divendres, un dia de grans descomptes a les botigues i que genera mobilitat, i amb festivitats com el pont de la Puríssima al desembre.

Comissions Obreres, un dels sindicats convocants, ha confirmat la desconvocatòria després d’arribar a un acord amb el ministeri que, des d’aquesta mateixa setmana, encapçala Óscar Puente. L’acord encara s’ha de signar i no han transcendit encara els detalls.

Inicialment, la Generalitat havia fixat uns serveis mínims a Rodalies del 66% en les hores punta (des de les 6h fins a les 9:30h i des de les 17h fins a les 20:30h) i del 33% la resta del servei, mentre que Transports havia decretat uns serveis mínims per a l’alta velocitat al conjunt de l’Estat del 72% dels trens, i del 65% dels combois regionals i de rodalies de la resta d’Espanya.

Tot i així, els usuaris denunciaven una vaga encoberta aquest dijous, quan s’han produït molts retards i cancel·lacions de trens. Fonts de la companyia han admès que hi ha hagut incidències, especialment per la manca de maquinistes, afirmant que la situació s’ha repetit tant a Rodalies com a llarga distància.

Comparteix el contingut!

Go to Top