Taller de cuina gratuït al Mercat per promoure el reaprofitament alimentari

2023-11-23T08:30:14+01:0023/11/2023|

#sortimdecasaCalella La cuinera Montse Sahún farà aquesta tarda de dijous un taller de cuina per promoure el reaprofitament alimentari. Serà a les 17h al Mercat Municipal en el marc de les activitats de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Les receptes que s’ensenyaran a fer són escudella, trinxat de Cerdanya i crema de pastanaga i carbassa, entre d’altres. Un cop llestes, es farà un tastet de cadascuna d’elles.

El taller és gratuït i obert a tothom, però cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a aj035.mediambient@calella.cat o trucant a l’Ajuntament, al 93 766 30 30.

Maresme Circular, la marca del Consorci de Residus del Maresme, és qui organitza l’activitat per tal de conscienciar sobre el malbaratament d’aliments. Afirmen que cada català malgasta 35 kg d’aliments en bon estat a l’any i que el 58% es desaprofita a les llars, motiu pel qual impulsen el taller.

Per evitar que es facin malbé els aliments, Maresme Circular aconsella planificar els àpats i fer una llista del que necessitem tenint en compte tot el que ja tenim a casa abans d’anar a comprar. També ordenar els aliments al rebost i a la nevera posant al davant de tot aquells que s’han de consumir primer o congelar els aliments abans que es facin malbé són altres gestos que podem fer per consumir de forma responsable els aliments.

Comparteix el contingut!

Go to Top