Buch eleva la pressió per la seguretat al Ministeri d’Interior i exigeix “l’expulsió” dels delinqüents

  • L’alcalde reclama “mesures” tant al govern català com a l’espanyol contra els delinqüents multireincidents que actuen a Calella

  • El malestar del govern municipal per l’absència del conseller d’Interior a la Junta de Seguretat Local provoca una picabaralla entre l’alcalde i el cap de gabinet d’Elena

2023-12-04T15:39:31+01:0004/12/2023|

L’escalada de tensió pel que fa a la seguretat a Calella es fa cada cop evident. Després que tres individus provoquessin un incendi en un habitatge dels apartaments Holiday la tarda de dissabte i acabessin agredint a la policia amb bats de beisbol i armes blanques, l’alcalde ha “exigit” tant a la conselleria com al ministeri de l’Interior “l’aplicació de mesures, inclosa l’expulsió”.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Marc Buch (@marc_buch)

Marc Buch va anunciar en una roda de premsa posterior a la Junta de Seguretat Local -a la qual no hi va assistir el conseller Elena- que els delictes havien augmentat en el darrer mig any i que la majoria estaven causats per un grup d’onze delinqüents amb un llarg historial d’antecedents. De les 216 detencions de les quals es va informar dijous, aquest dissabte ja han augmentat a 260. L’alcalde va explicar que tots tenien el mateix perfil: joves migrats que van arribar quan eren menors de forma irregular i que van estar tutelats per la Generalitat, motiu pel qual en demana l’expulsió.

Buch ja ha reclamat al Departament d’Interior un operatiu policial específic per detenir aquestes onze persones i el suport de la Fiscalia per empresonar-los, encara sense resposta. La violència, però, ha anat augmentant, no només per la baralla amb la persona que residia al pis que van incendiar, sinó per l’agressió als agents de l’autoritat.

A la mateixa Junta de Seguretat, la Policia Nacional es va comprometre a revisar la situació dels onze delinqüents, amb els quals ja ha intervingut. Es tracta del cos que ostenta les competències d’estrangeria, el qual ha actuat també en casos mediàtics com va ser el desallotjament de la Bruna. En aquell moment, els Mossos d’Esquadra es van ocupar del desnonament, mentre que la Policia Nacional va identificar les persones que hi vivien i va retenir les que no tenien documentació.

Picabaralla entre l’alcalde i el cap de gabinet del conseller

El malestar que Buch va fer evident per l’absència del conseller d’Interior a la Junta de Seguretat Local ha provocat una picabaralla a les xarxes socials amb el cap de gabinet d’Elena, Raül Murcia.

Murcia ha afirmat que el desallotjament de dos edificis ocupats de Barcelona, el Kubo i la Ruïna, i la manifestació amb aldarulls a Santa Coloma va impossibilitar la presència del conseller, recriminant que “l’agenda del conseller està sotmesa a aquesta realitat i com alcalde, tu ho hauries de saber”, mentre que Buch retreu que “no ens vulgueu vendre la moto” perquè l’Ajuntament va deixar triar dia i hora al Departament i el desnonament dels edificis estava programat.

“El que sabem segur la gent de Calella és que pel govern de la Generalitat de Catalunya hi ha ciutadans de primera i de segona”, conclou l’alcalde, clarament molest amb l’actitud de la Conselleria d’Interior.

Comparteix el contingut!

Go to Top