ERC reclama més patrullatge policial pels carrers de Calella

  • Els republicans afirmen que hi ha marge per augmentar la presència de la Policia Local i reclamen apostar en incrementar les hores extres

  • Destaquen l’absència d’un Pla Local de Seguretat que permeti planificar els recursos i estratègies en aquest àmbit

2023-12-06T19:44:37+01:0006/12/2023|

Esquerra Republicana reclama al govern municipal que augmenti el patrullatge policial pels carrers de Calella. El seu portaveu, Xavier Ponsdomènech, afirma que “es pot arribar a tenir més presència policial al carrer amb la plantilla que ja tenim, simplement s’han de fer els quadres de comandament correctes i apostar per aquest tipus de política” a la Policia Local, el que passa per una decisió política” de prioritzar “pagar més hores extres enlloc de “gastar-se 400 mil euros en uns gronxadors que ja existeixen al Parc Dalmau”, una despesa que troben innecessària.

ERC lamenta que la presència de la Policia Local pels carrers ha anat disminuint, malgrat amb l’entrada del nou inspector, fa tres anys, va augmentar. Ara, “només en dates puntuals” es veu els agents fent tasques de vigilància preventiva, destaca Ponsdomènech, qui afirma que “si hi ha més presència té un efecte dissuasiu, està demostrat”.

El portaveu republicà va quedar sorprès davant la contundent preocupació que l’alcalde, Marc Buch, va expressar en relació a la seguretat. Ponsdomènech demana al govern municipal que, si la situació és de tal gravetat, comptin amb ERC per anar plegats a la Generalitat a buscar solucions, sense entrar en un “joc polític per treure rèdit d’un problema que afecta a la ciutadania.

Pla Local de Seguretat

Per ERC també és prioritària la redacció d’un Pla Local de Seguretat, una eina que analitza els recursos existents i els necessaris, avalua l’eficàcia de les estratègies de prevenció i identifica els actors. Es tracta d’un instrument que requereix d’una diagnosi per planificar les polítiques de seguretat que s’han d’implantar. Ponsdomènech lamenta que Calella no en té i el considera necessari.

Els republicans també proposaven, ja en el seu programa electoral, la creació d’una unitat de quatre agents a la Policia Local per “treballar per la convivència i el civisme, fer seguiment i control de les ocupacions i patrullar específicament per evitar petits delictes”, una unitat que faria les intervencions en els conflictes veïnals i que vigilarien en les zones conflictives.

Comparteix el contingut!

Go to Top