Enric Gómez (Estimem Calella): “No és valentia el que està fent, senyor Buch, és temeritat”

  • El líder d’Estimem Calella retreu “l’alarmisme” que “pregona” l’alcalde en relació a la seguretat i l’acusa de “perjudicar” la imatge de de la ciutat

  • Gómez recrimina que el govern ha reduït la despesa en seguretat en gairebé 50 mil euros pel 2024 després de mediatitzar la qüestió

Gómez (Estimem Calella) carrega contra Buch (Junts) per les seves declaracions sobre la seguretat

2023-12-08T13:43:22+01:0008/12/2023|

Estimem Calella veu amb mals ulls les múltiples declaracions públiques de l’alcalde als mitjans de comunicació i a les xarxes socials en relació a la seguretat de Calella. “No és valentia el que vostè està fent, senyor Buch, és temeritat, falta de rigor i jugar amb la imatge ja prou desprestigiada de Calella a la que vostè hi ha contribuït i ara es vol treure el mort“, l’acusa el portaveu de la formació, Enric Gómez, després d’afirmar que està pregonant alarmisme” i que xoca amb el missatge que el mateix govern va transmetre a l’oposició fa dues setmanes: “se’ns va comunicar que la situació estava controlada i que els onze subjectes en qüestió estaven perfectament localitzats i controlats per la policia”. Per això, li proposa que faci autocrítica i plantegi dimissions internes si cal”.

Protagonisme i partidisme

En un vídeo publicat a les xarxes socials, Gómez es mostra dur amb l’actitud de l’alcalde, destacant que després de la reunió amb els partits de l’oposició “és quan comença el xou i la sobreactuació del senyor Buch, motivada per motius clarament personalistes i partidistes amb l’excusa de la seguretat”. A mode d’exemple, el portaveu d’Estimem Calella exposa que Buch repeteix l’absència del conseller a la Junta de Seguretat Local -el conseller és d’ERC-, però que obvia l’assistència de la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local, Begoña Curto, en representació del Departament d’Interior. També destaca que només es recolza en els alcaldes de Junts i que l’Ajuntament tenia eines per actuar contra les ocupacions del Parkinsol molt abans.

En relació a la petició d’un dispositiu especial per detenir els delinqüents multireincidents que actuen a Calella, Estimem explica que s’haguessin sumat a la carta enviada per l’alcalde si hagués eliminat el “deix partidista”. També reclamaven elevar al Ministeri de l’Interior i de Justícia la problemàtica i ser presents a les Juntes de Seguretat Locals, ja que a la darrera del mes de novembre, l’oposició només va poder assistir al final, un fet que van recriminar tots els partits.

Tot i els retrets, Gómez assegura que “estem al seu costat per exigir més efectius policials i perquè la llei canviï, perquè Calella ho requereix”, coincidint que “la inquietud entre els veïns ha crescut i amb raó”, però demanen “si us plau que deixi de perjudicar la imatge de Calella utilitzant els mitjans de comunicació per posar-se medalles populistes”. Al mateix temps, critica que “han estat moltes les trucades de veïns a la policia alertant sobre situacions de perill en bars, als carrers, als comerços, robatoris, etc., i poques les respostes de l’Ajuntament”.

50 mil euros menys en seguretat pel 2024

Gómez conclou el seu discurs recriminant “per què el pressupost municipal de 2024 que ens han presentat es redueix en menys 50 mil euros la despesa pressupostària corrent de la Policia Local si tan es pregona ara per la seguretat?”, una dada que contrasta amb l’augment de pressupost que s’ha hagut de destinar en el darrer mig any a les hores extres dels agents locals, més de 60 mil euros segons va anunciar el mateix alcalde.

Comparteix el contingut!

Go to Top