L’atur puja a Calella el novembre i deixa mil persones sense feina

  • La taxa d’atur s’incrementa més d’un punt percentual i frega el 12%

2023-12-09T18:52:15+01:0009/12/2023|

El mes de novembre ha tancat de nou amb números vermells. La xifra d’aturats ha pujat fins els mil clavats a Calella, 35 persones més que durant el mes d’octubre, segons el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

La taxa d’atur registrada és d’11,79% amb la fi de novembre, situant Calella per sobre de la mitjana del Maresme (9,53%) i com la tercera població amb la taxa d’atur més elevada, després de Pineda de Mar (12,89%) i Tordera (12,46%). Representa més d’un punt percentual més que el mes d’octubre.

La desocupació es concentra en el sector serveis i entre el col·lectiu sense ocupació anterior de la comarca. Pel que fa a activitats, el comerç és el que més aturats registra, seguit de les activitats administratives i serveis auxiliars, les indústries manufactureres, l’hostaleria i la construcció. Una dada curiosa és que l’atur ha baixat en una proporció molt important, un 33,33%, a les ocupacions militars.

L’atur de molt llarga durada, de més de dos anys, s’ha convertit en un problema endèmic. És el més nombrós de la comarca, ja que 6.272 maresmencs fa com a mínim dos anys que no aconsegueixen feina, i gairebé 4 mil són dones. De fet, mes rere mes es veu com l’atur és marcadament femení: la taxa d’atur registral entre dones és d’11,25%, mentre que entre els homes baixa al 7,90%.

En relació al mes passat, l’atur registrat ha repuntat en 17 municipis, en 10 ha disminuït i en 3 s’ha mantingut estable.

Comparteix el contingut!

Go to Top