On es poden veure els pessebres i diorames de Calella?

  • Cinc punts de la ciutat acullen pessebres, un d’ells amb tota una exposició

Jordi Comas és el creador del pessebre de Playmobil de l'Ajuntament

2023-12-17T20:33:25+01:0017/12/2023|

Els pessebres són una tradició molt arrelada a Calella, se’n celebren des de fa més de 120 anys. Tot i així, alguns han anat evolucionant i deixant el caire més catòlic per convertir-se en veritables espectacles. És el cas del diorama de Playmobil que en Jordi Comas, el Click Culé, munta a la ciutat. Primer al Centre Parroquial del carrer Jovara i ara a l’Ajuntament. Enguany, ha col·locat també una fàbrica de joguines i diferents elements mòbils, una tasca per la que ha rebut l’ajuda dels Udols de Foc. De fet, els diables calellencs i d’altres entitats hi estan representades.

El pessebre de la ciutat és el que està situat al portal gran de l’església, realitzat com és tradicional per l’Associació de Pessebristes de Calella. Ho fan amb la col·laboració de Foto-Film Calella i de ciutadans que han enviat les seves fotografies de pessebres. Aquest matí l’han inaugurat amb l’Aula de Música Can Llobet cantant nadales.

L’Associació de Pessebristes fabrica manualment l’escena de l’església

El Casal l’Amistat acull, des de fa 33 edicions, l’exposició de pessebres i diorames, també fets per veïns i veïnes de Calella. Es poden veure cada tarda fins passat el dia de Reis.

També a l’aparador del Centre Parroquial s’hi pot veure un “pessebre alternatiu” i al Museu Arxiu n’hi ha un al pati, a més de fotografies de pessebres antics de la ciutat entre els elements exposats.

Al pati del Museu Arxiu també hi ha un gran pessebre que s’il·lumina a la nit

Comparteix el contingut!

Go to Top