La Colla No Tinc Fred es proposa arribar als mil participants a la Banyada Nadalenca

  • Fer una capbussada al mar el 25 de desembre a les 12h s’ha convertit en una tradició calellenca

2023-12-23T11:12:18+01:0023/12/2023|

Un any més, els calellencs i calellenques es capbussaran al mar el dia de Nadal. Una tradició que va instaurar un grup de sis veïns l’any 1997 i que ha anat acumulant cada any més adeptes. La Colla No Tinc Fred és qui la organitza i s’ha proposat el repte d’arribar als mil “fredolics”. La participació més elevada fins ara va ser l’any passat, quan 747 persones es van apuntar a començar el dia de Nadal sota el mar d’hivern.

El punt de trobada és el passeig, a la zona del pas a nivell, on cal inscriure’s per tal de poder accedir, després de la banyada, a la zona de pica-pica. El tret de sortida per entrar a l’aigua és a les 12h en punt, així que cal estar preparat abans. Es fan dues capbussades conjuntes abans de fer un vermut per recuperar forces.

El més destacat de l’activitat, a més de la baixa temperatura de l’aigua, és que molts dels banyistes es disfressen, ja sigui amb un simple barret de Pare Noel o ben guarnit de complements. En Fredolic, el capgròs de la Colla No Tinc Fred, és un dels que es banya vestit.

Enguany és la 26a edició de la Banyada Nadalenca. Des de l’any 1997, només s’ha anul·lat dues vegades: el 2013 degut al mal estat del mar i el 2020 per la pandèmia.

Comparteix el contingut!

Go to Top