La Marató de Donants de Sang fa parada a la Fàbrica Llobet aquest cap de setmana

  • Es volen aconseguir 150 donacions a Calella i 10 mil arreu de Catalunya

La campanya de donació de sang es farà a la Fàbrica Llobet. (Foto: Aj. Calella)

2024-01-11T20:44:47+01:0011/01/2024|

Aquest cap de setmana, el Banc de Sang i Teixits s’establirà a la Fàbrica Llobet per tal d’aconseguir donacions tant de sang com de plasma. L’objectiu és arribar a les 150 donacions de sang entre dissabte i diumenge, tot i que forma part de la Marató de Donants de Sang que vol arribar a les 10 mil arreu de Catalunya en set dies.

Sota el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”, la campanya vol remuntar la caiguda del 20% de les donacions durant les festes de Nadal, que ha fet que només quedin reserves de sang per a cinc dies, malgrat l’òptim seria tenir-ne per a vuit. El Banc de Sang i Teixits calcula que més de 70 mil persones d’arreu de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació aquest 2024, motiu pel qual encara caldran més de 260 mil donacions per cobrir tota la demanda.

A Calella, encara es pot reservar tant dissabte com diumenge per donar sang, però les donacions de plasma estan completes. Es pot reservar cita des d’aquest enllaç.

Poden donar sang les persones que tenen entre 18 i 70 anys i pesen més de 50 quilos, però està limitat a tres vegades l’any per les dones i quatre pels homes. Els ciutadans que han donat positiu han d’esperar 14 dies des de la fi dels símptomes per poder donar. A diferència de les analítiques de sang, per les quals cal estar en dejú, per donar sang si que es pot menjar i beure prèviament.

Comparteix el contingut!

Go to Top