Canvis a la renda: les persones que cobren el salari mínim estaran exemptes de retencions

  • La situació familiar de la persona i el nombre de fills també permetrà apujar el mínim exempt

  • També baixaran les retencions als sous de fins a 21 mil euros bruts

2024-01-18T12:20:26+01:0018/01/2024|

L’augment del salari mínim interprofessional (SMI) als 1.134 euros mensuals en 14 pagues també ha provocat canvis en la renda: s’ha apujat el mínim exempt perquè les persones que cobren aquesta quantitat no vegin penalitzacions a l’hora de calcular l’IRPF. És a dir, aquells que cobren l’SMI no tindran retencions, perquè queden exempts. Si només tenen un pagador, fins els 22 mil euros no cal que facin la declaració, però si han ingressat més de 15 mil euros de més d’un pagador si cal que presentin la renda.

El govern espanyol, amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz, al capdavant, i els representants dels sindicats CCOO i UGT han pres aquest acord perquè la pujada del 5% salari mínim provocava que els contribuents havien de pagar més.

A més, el llindar del mínim exempt s’incrementa en funció de la situació familiar del contribuent i del nombre de fills. És a dir, una persona amb dos fills i que el seu cònjuge tingui una renda inferior als 1.500 euros estarà exempta de retencions fins els 19.262 euros i en el cas d’una persona sense cònjuge però amb dos o més fills el mínim exempt és de 18.694 euros.

També s’abaixen les retencions de l’Impost per la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per aquells que guanyen una mica més que l’SMI, concretament fins els 21 mil euros bruts (19.747,5 euros nets).

El Ministeri d’Hisenda ha tret a informació pública l’esborrany del decret que estipula aquests canvis, que encara no han entrat en vigor. La campanya de presentació de la renda comença el 3 d’abril de forma telemàtica, el 7 de maig per fer-la per telèfon i el 3 de juny per realitzar-la presencialment. En tots els casos, la data màxima per presentar-la és l’1 de juliol.

Comparteix el contingut!

Go to Top