I la nit de l’empresari, per quan?

2024-02-01T12:24:41+01:0001/02/2024|

Darrerament, hem viscut una recuperació força interessant de la Festa de l’Esport a la nostra ciutat, Calella. L’equip de govern de l’Ajuntament ha pres la decisió -encertada al meu entendre-, de tornar a celebrar una jornada dedicada a reconèixer als/les esportistes individuals i als equips que en el decurs de l’any anterior o en la temporada passada, han assolit èxits esportius. Més que atorgar premis més o menys interessants, és el fet de reconèixer públicament que les autoritats -i representants de la ciutadania-, estan orgullosos de tot el que han aconseguit els nostres representants en el món de l’esport. I déu n’hi do dels èxits i fites assolides!! Certament, com a calellenc, estic content de veure com, per mitjà de l’esport, el nom de Calella arriba a llocs inversemblants i, millor encara, hi ha nois i noies, homes i dones…, però també nens i nenes petits, que han arribat als llocs més importants dins el seu àmbit esportiu. Tota una alegria per tots nosaltres.

Per això, considero un èxit i un encert aquesta “recuperació” d’una festa que mai s’hauria d’haver deixat de fer. En aquest punt, ho sento, haig de ser crític amb l’alcaldessa Candini, que no va considerar prou important mantenir una festa que, en el seu dia, el regidor d’esports Jaume Puig va presentar com una iniciativa que va engrescar a tot l’equip de govern del moment. Per això, aprofito per agrair a en Jaume per l’excel·lent iniciativa que va tenir. Ara, amb un format renovat, molt dinàmic i amb un punt de “postureo” (positiu), el nou regidor d’esports, en Manel Vicente, ho està liderant. El que està bé, està bé.

Arrel d’aquesta celebració, m’ha vingut al cap el record d’una altra celebració que vàrem dur a terme durant els anys de mandat d’ERC i PSC (1999-2007): la Nit de l’Empresari.

Aquesta era una festa que pretenia reconèixer a empresaris/es i empreses que, d’alguna manera o altra, havien estat significatives en algun àmbit: innovació, representar la ciutat, establiments centenaris, èxits empresarials, etc… Era una oportunitat de reunir el teixit empresarial local durant una nit, en un acte entre festiu i de reconeixements, amb el suport de la Generalitat (alguns consellers van ser-ne convidats) i, sobretot, amb el suport d’algunes de les empreses més importants. Una nit on es reunien representants de grans empreses i corporacions, però també comerços i petits empresaris, de diferents sectors i àmbits laborals. Tots junts, sense fer excepcions. Totes les empreses, grans i petites, són importants per la ciutat. Totes generen riquesa, oportunitats laborals i d’ocupació. Aporten innovació i noves iniciatives. Aporten coneixement i, sobretot, aporten oportunitats per a moltes persones de poder disposar d’una vida digna. No és poca cosa.

Per això, llanço des d’aquest humil escrit, la proposta al nostre consistori (govern i oposició): RECUPERAR LA NIT DE L’EMPRESARI.

Estic convençut que seria una idea ben rebuda per tots els partits i que, a més a més, oferiria una nova oportunitat de cohesionar el nostre teixit social, en aquest cas, entre les empreses i la ciutadania.

Comparteix el contingut!

Go to Top