Convocada una vaga a Renfe i Adif que afectarà la circulació d’aquest divendres

  • La vaga és de tot el dia el divendres 9, però hi ha dues convocatòries d’aturades parcials els dies 16 i 17 de febrer

2024-02-07T20:25:36+01:0007/02/2024|

CCOO ha convocat una vaga per aquest divendres, 9 de febrer, a Renfe i Adif, que s’estén durant tota la jornada, des de les dotze de la nit fins les 23h. El sindicat protesta perquè s’apliqui la reducció de la jornada laboral a 35 hores per setmana, una mesura que s’hauria d’estar aplicant des de fa pràcticament un any, segons el Sindicat de Circulació Ferroviari, que dona suport a l’aturada a Adif.

La Generalitat ha fixat uns serveis mínims del 66% dels trens de Rodalies en hora punta, de 6h a 9:30h i de 17h a 20:30h, i del 33% durant la resta del dia. Pel que fa als trens de Llarga Distància i AVE, el Ministeri de Transports ha estipulat la circulació del 73% dels combois i del 25% en el cas dels trens de mercaderies.

Aturades parcials els dies 16 i 17

La vaga d’aquest divendres és la primera de les tres jornades convocades per aquest mes de febrer. El divendres 16 i el dissabte 17 també hi haurà aturades, però en aquest cas parcials, entre les 7h i les 9h i les 15h i les 17h, és a dir, en hora punta.

El motiu, en aquest cas, és la manca de personal al servei de Rodalies de Catalunya i la convoquen UGT i CCOO. Els dos sindicats acusen Renfe de descapitalitzar de treballadors els serveis de Catalunya, especialment pel que fa a interventors als trens, personal a les estacions i, sobretot, al Centre de Gestió de Rodalies de Catalunya, el qual assenyalen és el que concentra un major nombre d’incidències de l’Estat.

Comparteix el contingut!

Go to Top