Fotos per a tothom

2024-02-09T19:52:48+01:0009/02/2024|

L’altre dia, un meu amic m’explicava que ell fa fotografies, però només per ell… Li vaig dir que no era veritat, perquè jo veig fotos seves penjades a les xarxes… I em deia que sí que les penja, però que ho fa només perquè els seus amics li posin un “m’agrada”… O sigui, que tu només poses les fotos per complaure als teus amics?, li vaig preguntar jo… És clar, diu, a ells els hi agraden i els faig contents… Estàs segur que “sempre” els hi agraden les teves fotos o solament et posen el “polze enlaire” perquè són amics teus i saben que això et fa content i feliç a tu?… El vaig fer dubtar…

Al temps del romans, quan la nostra vil·la romana/calellenca estava en època d’expansió i no soterrada com ara, el Cèsar utilitzava el seu polze per sentenciar a vida o mort a una persona; ara fem servir aquesta icona per dir que alguna activitat ens agrada, i aquest detall tan senzill i innocent ens converteix en jutges “aficionats”… Com canvien les coses… Per cert, no sempre és recomanable indicar que ens ha agradat una foto o un text si no ho pensem de veritat… Aquesta mostra de suport, si no és sincera, fa més mal que bé a l’amic o amiga que ha exposat el seu treball a la llum pública… L’estem enganyant… Cal ser honrats, amb els altres i amb nosaltres mateixos…

Aquesta d’avui és una altra de les fotos que vaig dur al Carpinell… Se’m va acudir traslladar de lloc, fotogràficament, a la flabiolaire del Parc Dalmau, i li vaig oferir un paisatge diferent del que veu cada dia…

Colo, dimecres 08-setembre-2021

Comparteix el contingut!

Go to Top