Els alcaldes de l’Alt Maresme reclamen injectar aigua de la depuradora a l’aqüífer de la Tordera

  • La dependència de l’aqüífer de la Tordera, del qual prové el 60% de l’aigua de boca, fa que els alcaldes demanin accelerar els tràmits per injectar l’aigua regenerada de la depuradora de Pineda

Els alcaldes de l'Alt Maresme es van reunir divendres a Calella. (Foto: Aj. Calella)

2024-02-27T23:29:31+01:0027/02/2024|

Els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Maresme reclamen considerar prioritari el pla que permet injectar l’aigua regenerada de la depuradora de Pineda a l’aqüífer de la Tordera, del que prové el 60% de l’aigua de boca que es consumeix a la zona.

En una nota de premsa, afirmen que l’ACA ja tenia un projecte per la recuperació de l’aigua de la depuradora, que actualment es llença al mar, i que ha donat el vistiplau per redactar el projecte juntament amb el Consell Comarcal del Maresme. Tot i així, demanen que, en paral·lel, es realitzin “les actuacions que permetin el reforç de tractament de l’aigua de la depuradora, la construcció de la canalització i la injecció a l’aqüífer” per reforçar l’entrada d’aigua que arriba des de la depuradora municipal de Tordera.

A part de l’aqüífer, l’altra punt d’origen de l’aigua de boca que arriba a l’Alt Maresme és la dessaladora de la Tordera, de la qual prové el 40% restant, i per la qual hi ha sobre la taula el projecte de construcció d’una segona planta que en quadrupliqui la capacitat.

Dubtes sobre les restriccions a les piscines

Els alcaldes de Sant Cebrià, Tordera, Calella, Sant Pol, Palafolls, Pineda, Malgrat i Arenys de Mar es van reunir aquest divendres a Calella, on un dels dubtes plantejats va ser la dificultat d’actuar davant els possibles incompliments dels propietaris de piscines privades i d’aclarir si les basses municipals poden mantenir-se en tan que refugis climàtics. De fet, diversos ajuntaments, com és el cas de Calella, han elaborat ordenances per poder sancionar les persones i empreses que en facin un mal ús.

La segona trobada d’alcaldes de la legislatura ha estat a Calella, la primera va ser a Pineda. (Foto: Aj. Calella)

També l’afectació econòmica i social que les restriccions tindran en sectors com el turisme, la indústria o la pagesia ha estat un dels temes de debat entre els batlles. El mateix sector turístic de la zona, encapçalat pel Gremi d’Hostaleria del Maresme, ha convocat una reunió per els responsables polítics municipals, comarcals i empresaris del Maresme per posar en comú les peticions al govern en relació a la sequera.

Comparteix el contingut!

Go to Top