VOX amenaça amb denunciar a l’Ajuntament si no penja la bandera espanyola a la façana

  • El coordinador de VOX a Calella ha reclamat a l’Ajuntament que col·loqui la bandera advertint que prendran accions judicials si en fa cas omís

  • Denuncien la seva absència incompleix la legislació sobre les banderes

La catalana és l'única bandera que penja de la façana de l'Ajuntament. (Foto: CalellaCOM)

2024-02-28T17:53:39+01:0028/02/2024|

VOX reclama a l’Ajuntament de Calella que pengi la bandera espanyola a la façana i amenaça amb prendre accions judicials si s’hi oposa o si ignora la petició.

El coordinador de VOX a Calella, Santiago Urquizu, ha presentat una instància al consistori sol·licitant que l’emblema onegi al balcó, advertint que és la comunicació “prèvia a la vida judicial” i que persistiran fins a “garantir el compliment efectiu”, segons exposa el partit en una nota de premsa.

La formació, que no té representació al plenari, denuncia que l’absència de la bandera “constitueix una violació directa” de la llei que regula l’ús de la bandera espanyola i altres emblemes. L’únic domàs que oneja a l’edifici consistorial des de fa anys és la senyera.

PP i Ciutadans ja ho han demanat anteriorment

L’absència de la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament torna a estar en el punt de mira, una situació recurrent en els darrers anys i que ha portat cua. A principis de l’any 2013, els dos regidors del Partit Popular a l’Ajuntament de Calella, Miquel Campoy i Josep Maria Pérez Basart, van denunciar davant la Delegació del Govern espanyol a Catalunya que la Llei 39/1981 -la llei de banderes- no es complia a l’edifici consistorial de la ciutat i l’Ajuntament de Calella va rebre dos requeriments per la instal·lació de la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament.

Al veure que no hi havia cap resposta afirmativa del consistori, la Delegació del Govern va interposar una demanda contenciosa administrativa contra l’Ajuntament a principis de 2014. La pugna judicial va durar 2 anys i mig i, finalment, la sentència va donar la raó a la Delegació del Govern Espanyol i va obligar a l’Ajuntament a complir amb la llei de banderes.

L’abril de 2017, el consistori es va veure obligat a col·locar la bandera espanyola en un balcó lateral i la va acompanyar d’un rètol que hi deia “La bandera estatal penja d’aquest Ajuntament per IMPOSICIÓ del govern central i en compliment d’una sentència judicial”. La bandera espanyola regnava a la façana tal com diu la normativa, al mig de la bandera catalana i europea. Però els pals, enlloc d’estar paral·lels a la façana, es van posar de forma perpendicular, de tal forma que l’emblema espanyol gairebé no es veia. Però no va durar gaire, ja que amb la instal·lació dels guarniments del moments de flors a finals de maig al balcó consistorial les tres banderes van ser retirades. Els balcons de l’Ajuntament formaven part de la ruta de l’exposició floral en espais públics i privats i la decoració ocupava tots els balcons.

Posteriorment, el regidor Guillermo Gomis de Ciutadans també va reclamar que es tornés a penjar la bandera, però en aquesta ocasió no es va arribar tan lluny i no va arribar a onejar al balcó.

Comparteix el contingut!

Go to Top