El curtmetratge “Sushi”, d’Ivan Morales, guanya el Premi d’Honor del Torretes

  • Els calellencs Pol Mansachs i Josep Maria Torrent han estat guardonats amb el Premi Ciutat de Calella i el de millor documental-reportatge amateur

  • 120 obres s'han presentat a l'edició del 30è aniversari del Torretes de curtmetratges

La pel·lícula està protagonitzada per Xavi Sáez, Àlex Monner i Blanca Valletbó

2024-02-29T21:04:04+01:0029/02/2024|

El Premi d’Honor del 30è Trofeu Torretes de Curtmetres se l’ha endut Ivan Morales amb “Sushi”, protagonitzat per Àlex Monner i Xavi Sáez, la història d’un jove que comparteix una estona menjant en un japonès amb el seu pare biològic i on es tracten temes com la paternitat i la seva absència. A més del trofeu, el director ha guanyat un premi en metàl·lic de 500 euros i l’efemèride de ser el primer curt en català en obtenir el Premi d’Honor.

En aquesta trentena edició, s’han presentat més de 120 pel·lícules. “Hipocampo”, de Fer Pérez, ha guanyat el premi al millor argument-ficció, mentre que “Cangrejo Azul”, de Daniel Martínez, ha estat guardonat com a millor documental-reportatge. El millor curtmetratge d’animació ha estat “Au 8 ème Jour”, d’Agathe Sénéchal.

Pol Mansachs i Josep Maria Torrent, dos calellencs premiats

L’edició del 30è aniversari del Torretes també ha recongut dos calellencs. El jove director Pol Mansachs s’ha fet amb el Premi Ciutat de Calella amb “Lluna”Josep Maria Torrent ha obtingut el trofeu a millor documental-reportatge amateur amb “Sekoti”. El certamen ha valorat els talents emergents amb premis com el millor argument-ficció amateur, que ha anat per “Antes de que se poña o Sol” de Nani Matos, i també s’ha distingit el millor curtmetratge en català, atorgat a “Sisè primera” d’Albert Carbó.

A més dels premis principals, els guardons “ALES” han reconegut aspectes tècnics i artístics. Albert Mariné amb “Califórnia” ha estat distingit com el millor guió; la millor direcció ha estat per Albert Carbó per “Sisè primera”; el de millor interpretació ha estat per Sara Martínez per “8 de febrero”; i millor fotografia a Carolina Maltese i Gris Jordana, AEC per “Lava”; tots ells contribuint a enaltir la riquesa i diversitat dels curtmetratges presentats.

El Trofeu Torretes s’entregarà dins de la dinovena edició de la FestImatge, el festival de la imatge de Calella on també es premia a la millor fotografia i el cinema internacional.

Comparteix el contingut!

Go to Top