Calella rep més d’1,2 milions d’euros de la Diputació per a projectes sostenibles i inversió

  • La partida engloba tot el mandat i s’ha de destinar el 80% a projectes sostenibles i el 20% restant per inversions fetes entre aquest any i el passat

Els diputats del PSC maresmencs Xesco Gomar i Xavier Amor, juntament al regidor calellenc Soufian Laroussi, han presentat les inversions que es destinen al Maresme.

2024-03-01T18:54:57+01:0001/03/2024|

La Diputació de Barcelona destina 1.252.006 euros a l’Ajuntament de Calella dins del Programa General d’Inversions (PGI), una partida que engloba tot el mandat i que té l’objectiu de contribuir econòmicament a l’execució de projectes.

El 80% d’aquesta quantitat ha d’anar destinat a un màxim de 3 projectes sostenibles, entre ells obres, però ja s’han d’haver iniciat els tràmits per executar-les. El 20% restant es pot utilitzar per altres inversions que s’hagin realitzat durant l’any passat o que finalitzin enguany.

L’Ajuntament ha de decidir a quines accions es destinarà la dotació econòmica. Anteriorment, aquesta subvenció ha servit per ajudar a finançar el cobriment de la Riera Capaspre o les obres de Can Saula, encara en marxa.

El PSC Maresme ha presentat el pressupost que la Diputació destina a la comarca en un acte a la seu de Mataró; la socialista Lluïsa Moret ostenta la presidència de l’ens supramunicipal i és el partit majoritari. Els diputats Xavier Amor -i alcalde de Pineda- i Xesco Gomar han estat els encarregats d’explicar el pla d’inversions que, apunten, garanteix una distribució justa i eficaç dels recursos. També hi ha participat el regidor socialista calellenc Soufian Laroussi i el primer secretari de l’agrupació local, Pere Tarrés.

El Programa General d’Inversions està dotat amb 260 milions d’euros, dels quals gairebé 30 es queden al Maresme. Pineda de Mar ha rebut, per exemple, 1,7 milions d’euros, mentre que Sant Pol obté 650 mil euros i Arenys de Mar pràcticament un milió.

Comparteix el contingut!

Go to Top