L’agressió que pot acabar en homicidi: els fets del carrer del Mar

  • Un jove està detingut per obrir el cap a un turista amb un pal de ferro, provocant-li greus ferides per les quals ha hagut de ser intervingut

  • Els fets van ocórrer a un bar, on hi va haver una baralla prèvia i l’agressor va marxar durant una hora per tornar amb l’arma blanca

L'agressió es va produir a la terrassa del bar

2024-03-02T11:35:22+01:0002/03/2024|

Un turista francès es troba greument ferit després que un jove el colpegés amb un pal de ferro la nit de dilluns a dimarts a un bar al costat del Chicago. En un principi, les ferides no semblaven tan importants i la víctima va rebre una primera atenció a l’Hospital de Calella on li van posar punts per tancar la ferida, però va empitjorar i va haver de ser intervingut d’urgència i ingressar a l’UCI. El que podria haver-se quedat com una agressió es pot convertir en homicidi o temptativa d’homicidi per la gravetat de les ferides i per l’estat de la víctima.

Els fets van ocórrer cap a dos quarts de dues de la matinada. Dos turistes francesos que s’allotgen en un hotel pròxim i un jove d’origen magribí s’estaven barallant, empesos pel consum d’alcohol i probablement també d’altres substàncies estupefaents. El propietari de l’establiment explica que l’agressor “va marxar, però va tornar al cap d’una hora amb el pal”, un detall que demostra la intencionalitat de l’acció i que pot portar als advocats a assenyalar traïdoria. El responsable afirma que li va prohibir l’entrada al bar, però que el jove va acabar per colpejar a un dels turistes, obrint-li el cap, a la terrassa, malgrat van intentar aturar-lo.

Les càmeres de seguretat van enregistrar l’escena i són la prova que ha permès a la policia identificar a l’agressor i detenir-lo, tot i que va fugir. Viu a Calella des de fa anys i ja estava fitxat per problemes en l’oci nocturn, tot i que no forma part del grup d’onze delinqüents multireincidents. De fet, ja havia participat en alguna baralla al carrer Raval, on hi ha hagut apunyalaments.

El responsable del bar va trucar als serveis d’emergència, que van atendre a la víctima i li van oferir posar la denúncia, però ho va refusar. A l’Hospital, li van cosir la ferida i li van donar l’alta, però la situació es va complicar i va haver de ser intervingut d’urgència. Pel moment, la seva evolució és favorable, però un empitjorament agreujaria el delicte del qual s’acusa a l’agressor i, per tant, la sentència. Segons el Codi Penal, les penes de presó es van agreujant en funció de la gravetat de les ferides en el cas de les lesions; la pèrdua d’un òrgan principal pot comportar 12 anys de presó, 6 si és un òrgan no considerat principal. Si s’acredita la traïdoria i s’utilitzen armes, la pena de presó que marca l’article 148 del Codi Penal és de 2 a 5 anys.

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació. En el moment dels fets, també es van activar dues patrulles de la Policia Local i el SEM.

Comparteix el contingut!

Go to Top