Ja es pot demanar l’ajuda al lloguer per a joves

  • L'ajuda pot anar dels 20 als 250 euros mensuals

  • Els sol·licitants hauran d’estar empadronats a l’habitatge i tenir uns ingressos inferiors als 24.302 euros

2024-03-12T09:57:53+01:0012/03/2024|

La Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria de subvencions per ajudar als joves d’entre 18 i 35 anys amb el preu del lloguer. Les ajudes podran anar des dels 20 fins als 250 euros mensuals i ja es poden demanar. La data màxima per fer la sol·licitud és el 12 d’abril. En aquesta convocatòria, les ajudes no es donaran per l’ordre d’arribada de les sol·licituds, sinó que es valoraran i s’aplicaran les puntuacions dels expedients.

Els requisits per poder accedir a la subvenció són diversos, com estar empadronat a l’habitatge i disposar d’uns ingressos que no superin els 24.301,58 euros. També es demana que el preu del lloguer sigui inferior als 900 euros o 450 €/mes si es tracta d’una habitació a l’àmbit metropolità de Barcelona, en el qual s’hi troben Calella i el Maresme. A més, s’haurà estar al corrent de tots els pagaments i no tenir parentiu amb l’arrendador del pis.

Juntament amb la sol·licitud, s’haurà de presentar el document d’identitat, el contracte i els rebuts del lloguer, el certificat de convivència i el justificant d’ingressos. És imprescindible facilitar les dades bancàries del compte per rebre l’ingrés i també és possible que es requereixi el llibre de família.

Aquesta és una de les subvencions del paquet d’ajudes que entren dins del Pla per al dret de l’habitatge. La tramitació es pot fer a través de 3 canals: fent la sol·licitud directament a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, o mitjançant el Consell Comarcal del Maresme com a intermediari, enviant una instància genèrica a la seu electrònica o presencialment a l’Oficina d’Habitatge del Maresme, situada a Mataró.

Comparteix el contingut!

Go to Top