La inversió de 400 mil euros als jocs infantils del Parc Dalmau, punt de discòrdia entre govern i oposició

  • L’oposició considera exagerada la partida que el govern destina a renovar la part baixa de l’àrea infantil del Parc Dalmau, 400 mil euros inclosos al pressupost del 2024

2024-03-12T17:14:02+01:0012/03/2024|

Una de les inversions més elevades del pressupost del 2024 és la remodelació de la zona infantil del Parc Dalmau, la que es troba a tocar de l’Avinguda del Parc. L’Ajuntament ha reservat 400 mil euros per renovar els l’àrea de jocs, una quantitat que l’oposició considera excessiva.

Pel moment, no s’han donat detalls sobre la remodelació; no hi ha calendari ni es coneix si afectarà només al primer nivell de l’àrea infantil, la més antiga, o si també s’estendrà al segon nivell, connectats mitjançant una escala. Però el govern l’ha inclòs al pressupost amb la intenció de desenvolupar-ho durant aquest any, un projecte que l’alcalde, Marc Buch, considera que té un “retorn social incalculable” i que la líder del PSC, Cindy Rando, afirma que els fa “especial il·lusió”. De fet, era una de les promeses electorals de Junts i els socialistes també en feien menció d’una forma més genèrica, per tant, comú del govern.

L’oposició, però, no ho veu amb bons ulls perquè entenen que no és prioritària per la ciutat i que la mateixa partida es podria destinar a les actuacions que marca el Pla Director del Parc Dalmau, un aspecte en el que coincideixen ERC i Estimem Calella. “Es pot fer una neteja de cara amb una inversió mínima a la zona dels jocs infantils i no invertir 400 mil euros amb això quan tenim pendent encara l’execució del Pla Director del 2016 i altres millores necessàries al parc”, afirma Enric Gómez (Estimem), apuntant la seguretat, l’accessibilitat i la neteja com a àmbits d’actuació prioritaris al pulmó verd de la ciutat. També Xavier Ponsdomènech (ERC) feia èmfasi, en el ple en el qual s’aprovava el pressupost, que la partida podria haver servit per “entomar tot el Pla Director, que en definitiva és allò que es va aprovar per Ple i consensuat amb les entitats”.

El PP és el partit que més tendeix la mà i valora positivament que “es comenci a canviar perquè és necessari donar un nou aire al parc”, destaca la seva portaveu, Céline Coronil, tot i que retreu que seria millor fer-ho per fases” per no haver de fer una inversió tan elevada de cop. En canvi, Sebastià Tejada, de Calella en Comú Podem, considera que “tenim necessitats inversores més necessàries i amb més capacitat transformadora”. En la mateixa línia que els Comuns s’expressava Albert Comas, de la CUP, qui plantejava destinar aquesta partida a l’àmbit de la infància: augmentant el manteniment de l’escola La Minerva, ampliant una línia de l’escola bressol El Carrilet i a fer “un estudi per municipalitzar activitats extraescolars de música, dansa, teatre, arts plàstiques” i establint les quotes en funció de la renda.

A falta de conèixer la tipologia de jocs infantils que s’instal·laran, es preveu que siguin fets de fusta i que estiguin enfocats a infants de diferents rangs d’edat.

Comparteix el contingut!

Go to Top